Basescu i-l imprumuta pe Daniel Morar lui Barroso [1]

Autor: Catalin Tache

Fara sa se inscrie la concursurile pentru ocuparea posturilor de procuror general sau sef al DNA, Daniel Morar parea iesit din orice schema de conducere din domeniul Justitiei

.

 

Traian Basescu i-a pus o vorba buna lui Jose Manuel Barroso ca sa il ia pe fostul sef al DNA la Bruxelles

Varianta greu de crezut, cel putin din prisma faptului ca acesta, la ce dusmani si-a facut in ultimii sapte ani, trebuia sa-si asigure intr-un fel spatele.

Noul post pe care il va ocupa Daniel Morar ii permite acestuia sa ancheteze inclusiv sefi de guverne

Lucru pe care de altfel l-a si facut, actualul interimar la conducerea Parchetului General urmand sa intre de la anul in viitorul corp al procurorilor anticoruptie al Comisiei Europene. Este vorba de veritabila echivalenta a DNA la nivel european, creata special pentru anchetarea marilor cazuri de coruptie transfrontaliere.

Vestea buna: pleaca in concediu!

Considerat inamicul public numarul unu pentru o mare parte a clasei politice dambovitene, zilele lui Daniel Morar intr-un post cheie din justitia romaneasca sunt gata numarate. Iar cei mai interesati de viitorul profesional al celui care a condus atata amar de vreme destinele DNA sunt, desigur, cei care mai au inca anchete pe rol. Si nu sunt deloc putini. Iata insa ca tuturor acestora, putem sa le dam o veste buna: Daniel Morar intra in concediu! Si cu cate zile de odihna are de recuperat, va sta in vacanta  pana in primavara…

Vestea rea: se intoarce pe un post si mai de temut!

Insa trebuie mentionat ca Morar nu s-a inscris in batalia pentru a deveni procuror general nu pentru ca nu ar avea incredere in concursul organizat de Ministerul Justitiei, asa cum a declarat, ci pentru ca, inca din urma cu mai mult de o luna, era deja cu sacii in caruta Comisiei Europene. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, la intalnirea de la Bruxelles din 14 septembrie dintre Traian Basescu si Jose Manuel Barroso, cel din urma a acceptat  propunerea Palatului Cotroceni pentru un post ocupat de Morar in viitorul corp al procurorilor CE. Este vorba despre o structura creata pe modelul DNA si ai carei membri, despre care deja se sopteste ca sunt oamenii de incredere ai lui Barroso si ai liderilor nucleului dur din UE, vor avea misiunea sa-i zguduie pe demnitarii corupti din toate tarile Uniunii Europene. Iar cum OLAF nu mai este considerat un instrument eficace, procurorii anticoruptie ai lui Barroso vor primi jurisdictie internationala, putand ancheta inclusiv sefi de guverne din tarile membre ale UE.

Imunitate pe viata

Iar printre cei care, practic, vor avea cea mai mare putere din justitia europeana se numara si Daniel Morar, cel pe care Traian Basescu a fost de acord sa i-l imprumute o vreme si lui Barroso. Iar odata cu viitoarea functie, procurorul roman va primi, la fel ca si colegii de structura, mult dorita imunitate pe viata pentru toate anchetele instrumentate. Acum, ramane insa de vazut si daca BBC, Le Monde, La Republicca sau Frankfurt Allgemeine Zeitung vor marja la preluarea stenogramelor scapate pe surse?

Crede?i ca Daniel Morar va reu?i sa bage spaima ?i in randul politicienilor europeni?

Da, desi poate multi nu ii dau mari sanse Nu, cine e Daniel Morar sa ajunga politicienii europeni sa se teama de el. Una e DNA-ul autohton, alta e DNA-ul european E ceva daca un roman ajunge sa ia la puricat politicienii din tarile Uniunii Europene, in cautarea coruptilor!

Vezi Rezultate

 Loading ...


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Oct 2012 - 05:49
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40051&titlu=Basescu_i_l_imprumuta_pe_Daniel_Morar_lui_Barroso