Gigi Netoiu a cumparat de la Dan Diaconescu un loc de deputat cu 500.000 de euro [1]

Autor: Catalin Tache

Una dintre putinele cunoscute ale alegerilor din 9 decembrie este intrarea in Parlament, si inca destul de lejer, a formatiunii politice inventate de Dan Diaconescu

. Cel care, aidoma si altor lideri de partide, a scos la vanzare, pe tejghea, ultimele locuri eligibile pentru un fotoliu caldut sub cupola Casei Poporului.

 

Gigi Netoiu, acuzat ca si-a cumparat locul de parlamentar

Iar printre oamenii doldora de bani si mari amatori sa-si blindeze combinatiile financiare cu o imunitate salvatoare, cel care a prins ultimul tren pe lista PP-DD este miliardarul Gigi Netoiu.

Dan Diaconescu a impus aceasta candidatura cu forta

Culmea, omul atat de urat de olteni pentru ca in urma cu cativa ani a decimat echipa de  fotbal a ?Stiintei? va candida acum pentru un loc de deputat tocmai in Colegiul nr. 1 din Craiova.

Mihai Cilibiu, presedintele filialei Dolj se declara impotriva ?calaului? Universitatii Craiova

Desi membrii de partid din filiala Dolj, impreuna cu presedintele Mihai Cilibiu s-au opus vehement acestei impuneri de la Centru, se pare ca Netoiu deja  a primit de la Dan Diaconescu derogarea necesara. Iar dupa cum rezulta intr-un denunt despre care sursele noastre sustin ca a fost deja facut la DNA, senzationala tranzactie a avut loc in direct, chiar in parcarea sediului OTV.

Bd. Preciziei, ora 22.10

In spatele noilor studiouri ale televiziunii OTV, aflate pe Bd. Preciziei, in noaptea de miercuri spre joi, s-a tinut intrunirea decisiva pentru stabilirea listei finale a PP-DD. La ora zece seara a inceput sedinta Biroului Politic Executiv, iar zece minute mai tarziu, in respectiva incapere a intrat si miliardarul Gigi Netoiu. Dupa cum sustin sursele noastre, acesta a anuntat de la bun inceput ca vrea sa sponsorizeze intreaga campanie electorala a Partidului Poporului pentru judetul Dolj, cerand in schimb sa candideze la Camera Deputatilor in Colegiul nr. 1 Craiova. La pachet cu fostul primar Antonie Solomon, care candideaza tot acolo, dar la Senat. A iesit o harmalaie de nedescris, reprezentantii filialei Dolj opunandu-se vehement. Mai mult, din informatiile intrate in posesia noastra, in conflict au intervenit, telefonic, si lideri ai galeriei Universitatii Craiova. Care, afland de intentia celui pe care il acuza ca le-a vandut echipa de suflet lui Dinamo, l-au amenintat pe Netoiu chiar cu aplicarea unei corectii fizice.

La pretul pietei

Mai ceva ca in emisiunile lui Dan Diaconescu, balamucul a tinut pana la ora doua noaptea, cand Gigi Netoiu s-a vazut nevoit sa se retraga. Insa numai pana in parcare, de unde, dupa cum sustin aceleasi surse, i-ar fi dat un SMS patronului OTV. Care a coborat, si, dupa cateva minute, s-a intors anuntandu-i pe ceilalti ca el are drept de veto si atunci ii da cu de  la sine putere derogarea necesara lui Gigi Netoiu. Cel care ? dupa cum reiese din denuntul despre care se spune ca a si fost depus la DNA si a ajuns deja pe masa procurorilor anticoruptie ? ar fi venit la intalnire cu o geanta tip sport. Dar pe care a uitat-o la plecare, desi, dupa cum au strans deja informatii procurorii anticoruptie, se vorbeste ca ar fi continut 500.000 euro. Adica, sincer vorbind, pretul pietei pentru un loc de deputat. Iar cum DNA a cunoscut recent o infrangere umilitoare in dosarul ?transferurilor?, in care Gigi Netoiu, alaturi de alti oameni din fotbal, a fost achitat definitiv, desi  erau acuzati de  un prejudiciu de 13 milioane dolari, setea de razbunare a procurorilor poate fi acum ostoita cu acest nou caz.

Presedintele PP-DD Dolj : ?Suntem indignati de aceasta candidatura?

Cu privire la aparitia numelui lui Gigi Netoiu pe lista de partid, inginerul Mihai Cilibiu, presedintele filialei Dolj a PP-DD,  s-a aratat la randul sau revoltat : ? M-au sunat sute de membri care si-au exprimat indignarea fata de aceasta candidatura, avand in vedere raul pe care Netoiu l-a facut echipei noastre de fotbal. Personal, consider ca este o decizie politica a conducerii centrale, iar daca oamenii din conducerea filialei Dolj vor vota sa nu il validam pe Gigi Netoiu, eu unul voi tine cont de opinia lor?.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Oct 2012 - 07:27
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40034&titlu=Gigi_Netoiu_a_cumparat_de_la_Dan_Diaconescu_un_loc_de_deputat_cu_500_000_de_euro