Presedintia: Traian Basescu nu a fost consiliat de Sima [1]

Presedintele Traian Basescu nu a primit nicio analiza economica si nu a fost consiliat in niciun fel de catre Cristian Sima, iar consilierii prezidentiali nu i-au prezentat sefului statului materiale pe care le-ar fi primit de la acesta, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, conform <a href="http://www

.mediafax.ro/politic/presedintia-traian-basescu-nu-a-primit-nicio-analiza-economica-si-nu-a-fost-consiliat-de-sima-10204347">Mediafax.

Administratia Prezidentiala a transmis o serie de precizari referitoare la informatiile vehiculate de presa cu privire la eventuale analize economice trimise presedintelui Traian Basescu de catre Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu.

"Domnul presedinte Traian Basescu nu a primit nicio analiza economica si nu a fost consiliat in niciun fel de catre domnul Cristian Sima", se arata in comunicat.

De asemenea, se precizeaza ca, potrivit propriilor declaratii, consilierul prezidential Iulian Fota, fostul consilier prezidential Alexandra Gatej si fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu nu i-au prezentat presedintelui Traian Basescu nici verbal, nici in scris materiale (mailuri, analize etc.) pe care le-ar fi primit de la Cristian Sima.

"Impresia consilierilor prezidentiali a fost ca domnul Cristian Sima a propus solutii nerealiste din punct de vedere al comportamentului unui stat in perioada de criza, drept pentru care nu le-au prezentat domnului presedinte Traian Basescu", se mentioneaza in comunicatul semnat de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu.

Intr-o scrisoare catre Hotnews care ii este atribuita lui Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, care nu a mai putut fi contactat de la 1 octombrie, acesta sustine ca ar fi trimis un material lui Traian Basescu prin Alexandra Gatej, Catalin Predoiu si Iulian Fota.

"La sfarsit i-am dat (lui Cozmin Gusa - n.r.) un material scris de mana despre cum ar trebui Romania sa se imprumute masiv inainte de explozia crizei datoriei suverane si i-am prognozat ca in cativa ani toata finanta mondiala va fi o schema Ponzi globala, din care cel mai bine la sfarsit vor iesi cei foarte indatorati. Acelasi material i l-am dat si lui Traian Basescu prin Alexandra Gatej si mai apoi mult mai detaliat prin Catalin Predoiu si Iulian Fota (voi atasa o copie si aici cand ma voi hotari sa ma leg din nou la server)", sustine Sima in scrisoarea atribuita lui.

 

Publicat de : ---
Data publicării: 15 Oct 2012 - 07:12
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39948&titlu=Presedintia__Traian_Basescu_nu_a_fost_consiliat_de_Sima