Senatorul Ioan Ghise protesteaza in fata Palatului Cotroceni: "Poporul a decis, Basescu e demis!" [1]

Senatorul Ioan Ghise protesteaza in fata Palatului Cotroceni: "Poporul a decis, Basescu e demis!"

Ioan Ghise a protestat, astazi, pe trotuarul de la Palatul Cotroceni, fata de revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte

. Senatorul PNL, care a avut o pancarta atasata pe piept pe care a scris "Poporul a decis, Basescu e demis!", a declarat ca prin gestul sau doreste sa exprime simbolic faptul ca votul romanilor nu poate fi anulat de Curtea Constitutionala.

"Impreuna cu prietenul meu, Ion Ciochina, m-am plimbat la Gradina Botanica si am vrut sa ne plimbam si pe aici. Cand am trecut pe partea cealalta, domnii de la Jadarmerie mi-au spus ca este interzis sa protestam. Zona este frumoasa, Gradina Botanica este aproape si vrem sa exprimam prin aceste cartoane ce simtim", a declarat Ghise, din fata Palatului Cotroceni.

"Poporul este Suveran! Suveranitatea poporului nu poate fi exercitata de niciun grup si nicio pers in nume propriu, ce au facut judecatorii CCR este o uzurpare a suveranitatii poporului. Voturile noastre nu pot fi anulate de sase oameni, patru numiti de Basescu, care si-au depasit atributiile constitutionale', a mai spus Ghise.

El a precizat ca atunci cand va fi activitate la Parlament, se va plimba in jurul Palatului Cotroceni la ora 18:00, timp de 15 minute.

Ieri, Ioan Ghise a propus in plenul reunit al celor doua Camere, un proiect de hotarare a Parlamentului prin care sa se ia act de deciziile BEC si CCR si sa se constate ca presedintele Traian Basescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de romani.

Tot ieri, senatorul PNL de Brasov a declarat ca a fost amenintat cu moartea daca mai continua demersurile de demitere a presedintelui Traian Basescu.

'Am primit un e-mail de la adresa mihai.canada@yahoo.com, prin care mi se punea in vedere ca daca promovez mai departe proiectul de demitere a presedintelui Traian Basescu, demis de popor la referendum, imi rupe gatul", a declarat Ghise.

Liderul PNL a precizat ca a sesizat politia asupra amenintarii cu moartea: "Am mai primit injuraturi, este firesc, ca sunt politician, dar nu amenintari cu moartea. Nu m-am speriat, dar am sesizat Politia sa mai temperam lucrurile".

 


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Aug 2012 - 05:56
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39900&titlu=Senatorul_Ioan_Ghise_protesteaza_in_fata_Palatului_Cotroceni____Poporul_a_decis__Basescu_e_demis___