Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, ramane in arest [1]

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, ramane in arest

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, ca nefondata, cererea de eliberare depusa de avocatii acestuia, sentinta putand fi atacata cu recurs

.

Curtea de Apel Targu Mures a respins, marti, ca nefondata cererea depusa de aparatorii lui Sorin Apostu, de revocare a masurii arestului preventiv sau de eliberare cu conditia obligarii de a nu parasi tara.

Magistratul Floare Gazdac a spus ca a mentinut starea de arest preventiv a lui Apostu, precum si masura preventiva luata anterior de instanta in cazul omului de afaceri Calin Mihai Stoia.

Stoia a cerut sa se revoce, in cazul sau, interdictia de a parasi tara si interdictia de a lua legatura cu doi dintre martorii din acest dosar - Olga Ionutiu si Andreea Tohotan, dar instanta i-a respins solicitarea ca nefondata.

Sentinta in cazul lui Apostu poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 24 de ore de la comunicare, a precizat Gazdac.

Potrivit sursei citate, un nou termen pentru judecata pe fond a fost fixat pentru 17 septembrie, cand urmeaza sa fie audiati zece martori.

Fostul primar din Cluj Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata, in stare de arest, pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca in 15 februarie.

Dosarul cu numarul 1767/33/2011, avand ca obiect principal luarea de mita si in care au fost trimisi in judecata fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, alaturi de Calin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu si Aspazia Droniuc, a fost stramutat de la Curtea de Apel Cluj si inregistrat pe rolul Sectiei penale, pentru cauze cu minori si de familie a Curtii de Apel Targu Mures, in 9 martie.

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Targu Mures, Mihaela Cretu, magistratul in dosarul in care sunt judecati Sorin Apostu si Calin Stoia, a depus o cerere de abtinere, care a fost acceptata, astfel ca dosarul a fost repartizat magistratului Floare Gazdac, care a intrat la termenul de luni in sala de judecata.

Cererea de abtinere depusa de Mihaela Cretu a fost acceptata ca urmare a "antamarii fondului" prin sentinta data de aceasta in 12 iulie in cazul denuntatoarei din acest dosar, Aspazia Droniuc, avand calitatea de coinculpata.

La termenul de luni de la Curtea de Apel Targu Mures au fost depuse de catre aparatorii fostului primar Sorin Apostu si ai omului de afaceri Calin Stoia si noi cereri in probatiune, fiind solicitata din nou revocarea masurii arestului preventiv in cazul lui Apostu si respectiv ridicarea interdictiei de a parasi tara in cazul lui Stoia, afirmau sursele citate.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Aug 2012 - 05:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39896&titlu=Fostul_primar_al_Clujului__Sorin_Apostu__ramane_in_arest