Primaria Alba Iulia investeste 33 mil. lei in reabilitarea strazilor din municipiu [1]

Autor: Laurentiu Cotu 29

.07.2012

Primaria Alba Iulia deruleaza o investitie in valoare totala de 33 mil. lei (peste 7 mil. euro) in lucrari de reparatii ale strazilor din muncipiu. In cadrul proiectului ''Reparatii capitale strazi cu dotare tehnico-edilitara in municipiul Alba Iulia" sunt prevazute lucrari de reparatii si reabilitari ale retelei de strazi din cartierele Lipoveni si Maieri, precum si reconversia strazilor care fac legatura intre aceste cartiere si alte zone din municipiu.

Proiectul se deruleaza in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere, Domeniul de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub domeniul: Centre urbane.

Pana in prezent, in cadrul acestei investitii au fost modernizate 79% dintre strazi, au fost reabilitate in totalitate trotuarele cu facilitati pentru persoanele cu mobilitate redusa, s-au finalizat lucrarile pentru 20% dintre spatiile verzi si a fost inlocuita aproape in totalitate reteaua de apa si canal. Strazile finalizate in momentul de fata sunt Nicolae Titulescu, Basarabiei, Munteniei, Lucian Blaga, Traian, Mihai Viteazu,

Dobrogei, Iasilor pe 926 ml, Oituz, Simion Balint, Gheorghe Doja, Maramuresului, Bucuresti, Andrei Muresanu, Florilor, Morii, Petre Dobra, Libertatii si Marasti. In prezent se mai lucreaza pe strazile Siretului, Ion Arion, Calarasilor si Livezii.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iul 2012 - 06:01
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39776&titlu=Primaria_Alba_Iulia_investeste_33_mil__lei_in_reabilitarea_strazilor_din_municipiu