Tatal premierului, condus pe ultimul drum [1]

Pentru premierul Emil Boc, aceasta perioada are o semnificatie aparte

. Tatal sau, Ioan Boc, in varsta de 87 de ani, a murit marti, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, in urma unui stop cardio-respirator. El fusese internat din cauza unui atac vascular-cerebral si era bolnav de mai multi ani. Miercuri seara, la casa parinteasca a premierului, din satul Rachitele, s-a tinut priveghiul si au venit rude, sateni si prieteni ca sa-i aduca un ultim omagiu lui Ioan Boc. Rudele familiei spuneau ca una dintre cele mai mari dorinte ale lui Ioan Boc era aceea de a-si vedea familia unita si, mai ales de Craciun, sa-i vada pe toti copiii sai, cinci la numar, in jurul mesei, alaturi de nepoti.

FUNERALII SIMPLE Ieri, familia premierului si-a luat adio de la tatal prim-ministrului. La funeralii, pe care familia le-a dorit simple, au participat presedintele Basescu, ministrul Educatiei, cel al Agriculturii, ministrul de Interne, ministrul Dezvoltarii, cel al Transporturilor, ministrul Finantelor, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor. Printre participantii la ceremonie s-au numarat si democrat liberali, foarte multi primari ai unor localitati clujene si sefi ai serviciilor deconcentrate, consilieri ai prim-ministrului, autoritati locale, vecini si cunostinte, practice, aproape toata suflarea din Rachitele, care nu are prilejul in fiecare zi de a se afla intre atatea personalitati. Slujba de inmormantare a fost oficiata de mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Andrei Andreicut, arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, alaturi de alti trei preoti, printre care si preotul paroh din Rachitele, Traian Boc. Membrii Guvernului si Traian Basescu au plecat din Rachitele imediat dupa slujba. Dupa acest ritual, cortegiul funerar s-a indreptat spre cimitirul din curtea bisericii din sat, unde tatal premierului a fost inmormantat.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Dec 2011 - 07:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38965&titlu=Tatal_premierului__condus_pe_ultimul_drum