Decembrie 2012, data limita de admitere la BVB a companiilor din portofoliul FP [1]

Legea prin care termenul pana la care se impune finalizarea procedurilor de admitere la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" este de 31 decembrie 2012 a fost promulgata

.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea termenului in scopul finalizarii procedurilor de admitere la tranzactionare in sisteme de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti - S.A. a actiunilor societatilor/companiilor nationale la care Fondul Proprietatea S.A. detine pachete de actiuni, proceduri demarate deja de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, precum si a masurilor pentru pregatirea si derularea ofertelor publice secundare de vanzare de actiuni.

Legea trimisa spre promulgare a modificat termenul propus initial de 31 decembrie 2012, termen pana la care trebuie sa se finalizare admiterea la tranzactionare a actiunilor societatilor/companiilor nationale si a fixat un nou termen de 31 decembrie 2014.

Presedintele Romaniei a cerut reexaminarea legii, considerand oportun finalizarea in cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" in care statul roman este actionar majoritar.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a reexaminat Legea si in sedinta din 7 septembrie a respins obiectiunile din cererea de reexaminare, mentinand termenul de 31 decembrie 2014.

Camera Deputatilor a admis insa solicitarile cererii de reexaminare si a redus termenul la 31 decembrie 2012, asa cum solicitase initial Guvernul, asttfel ca acesta devine termenul limita pana la care statul trebuie sa privatizeze prin Bursa pachete de cel putin 5% din actiunile companiilor care alcatuiesc portofoliul Fondului Proprietatea.  


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Dec 2011 - 07:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38964&titlu=Decembrie_2012__data_limita_de_admitere_la_BVB_a_companiilor_din_portofoliul_FP