UDMR propune majorarea salariilor functionarilor care cunosc limbile minoritatilor [1]

 

 

Deputatii UDMR Mate Andras si Marton Arpad propun, intr-o initiativa legislativa publicata marti pe site-ul Camerei Deputatilor, ca functionarilor publici care lucreaza in relatiile cu publicul in zonele unde minoritatile nationale au o pondere de peste 20% si care cunosc limba materna a minoritatilor respective sa li se mareasca salariile cu 10%

.

 

?In posturile care au atributii privind relatiile cu publicul vor fi incadrate si persoane care cunosc limba materna a cetatenilor apartinand minoritatii respective. In vederea stimularii angajatilor pentru conformarea lor cu prevederile prezentului alineat acestora li se va aplica o majorare salariala de 10% pentru cunoasterea fiecarei limbi care se incadreaza in prezentul alineat?, se arata in initiativa legislativa, din care citeaza Agerpres.

 

Initiatorii sustin ca functionarii incadrati in anumite posturi in care este necesara cunoasterea unei limbi a persoanelor apartinand minoritatilor nationale considera acest lucru o povara decat o prevedere discriminatorie.
 

?In mod evident daca conformarea la aceasta cerinta legala ar aduce si beneficii salariale, atunci functionarii ar avea o alta viziune asupra acestei obligatii?, se mai arata in expunerea de motive.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Oct 2011 - 05:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38648&titlu=UDMR_propune_majorarea_salariilor_functionarilor_care_cunosc_limbile_minoritatilor