Sacul Senatului a ajuns la fund [1]

 

 

Pentru a putea functiona pana la sfarsitul anului, Senatul mai are nevoie de 2

.700 mii de lei. Varianta salvatoare ar putea fi redistribuirea prin lege a banilor de la capitole unde face risipa.

 

Jumatate din buget, adica 64 milioane de lei, sunt cheltuieli de personal, inclusiv sumele forfetare pentru birourile din teritoriu ale alesilor ? unii arunca si 4.000 lei/luna pe chirii sau cate 8.000 lei pe salariile angajatilor. Veniturile proprii ale Senatului - din vizite, inchirieri sau redeventa noului restaurant - nu ar ajunge, iar solutia vazuta de sefa departamentului economic, Adriana Iliescu, ar fi folosirea unei parti din banii pentru personal. ?Bugetul care ni s-a aprobat are acolo sume ce pot ramane necheltuite, in timp ce noi ramanem cu datorii la utilitati si ni se poate taia curentul. N-am mai avut o asemenea situatie?, ne-a spus Iliescu, care spera intr-o rectificare bugetara guvernamentala. ?Ne-au dat mai putin decat am solicitat, in timp ce la Camera Deputatilor au dat mai mult decat au solicitat?, ne-a spus seful de la Comunicare, Georgian Ghervasie.

 

?Incalzitul si iluminatul (a 30% din Palat) necesita un plus de 1,2 milioane de lei (pe langa cele 1,5 milioane initiale) ?La carburanti (inclusiv in teritoriu) mai trebuie 800 mii de lei, pe langa suma initiala de 1 milion ?La comunicatii mai trebuie 50 mii, peste cele 650 mii initiale, aceeasi situatie ca la capitolul ?Materiale servicii? ?Deplasarile interne cer inca 100 mii de lei (10,34 milioane de lei nu ajung), iar cele externe, inca 350 mii de lei, peste cele 1,5 milioane de lei initiale ?La Protocol se mai cer 130 mii de lei, peste cele 480 mii primite ?Si cele 511 mii de lei pentru ?ajutoare sociale in numerar? (de pilda, inmormantari) sunt insuficiente, aici mai fiind necesare 20 mii lei.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Sep 2011 - 05:41
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38526&titlu=Sacul_Senatului_a_ajuns_la_fund