Basescu se intoarce la baile de multime [1]

 

 

Strategia asumata a presedintelui Traian Basescu de a evita contactul cu multimile de cetateni nemultumiti s-a incheiat

. Ieri (marti) s-a inregistrat a doua zi consecutiva cand seful statului a scos capul din fortareata electorala de la Cotroceni si s-a dus pe teren, in mijlocul oamenilor.

 

Traian Basescu a fost ieri in vizita de lucru pe autostrada Bucuresti - Ploiesti. A aruncat un ochi la lucrari si a stat de vorba cu muncitorii si cu oamenii de pe acolo. Cu doar o zi inainte, se dusese intr-o deplasare si la santierul de la Rosia Montana, facand o ?baita de multime?, printre localnicii sustinatori ai proiectului minier. Nu sunt tocmai primele zile care pun punct lungii sale absente din mijlocul oamenilor. In luna august, presedintele a fost si la Sulina, la Scoala de vara a studentilor din diaspora, dar si in Mangalia, la santierul naval.

Confruntat  cu o scadere dramatica a popularitatii, Traian Basescu a evitat pe cat a putut sa dea ochii cu cetatenii in ultimul an. El insusi a recunoscut nu demult ca ?nu si-a propus obiectivul de a fi fluierat la diverse evenimente?. Concluzia pe care Basescu a tras-o ieri, dupa cele doua vizite, a fost ca va trebui sa paraseasca mai des adapostul Cotrocenilor. ?O sa merg, ca altceva ce sa fac??, a raspuns el ieri, razand, atunci cand a fost intrebat de ziaristi daca va vizita si Transalpina.

 

Pirvulescu: ?A intrat in campanie?

 

Politologul Cristian Pirvulescu declara ca Traian Basescu si-a inceput campania electorala. ?Desi ne explica mereu ca nu va mai candida, este clar ca presedintele a intrat in campanie. Pentru ceva anume. Acel ceva nu este inca clar definit. Poate fi PDL-ul lui Emil Boc sau altceva, dar este clar ca el se afla in campanie. Cu siguranta, vor mai fi astfel de iesiri, in cazul in care nu vor fi accidente electorale pe parcurs?, spune Pirvulescu. El afirma ca din revenirea presedintelui printre oameni se deduce ca momentul critic al impopularitatii sale a trecut. ?Probabil ca echipa sa de consilieri a analizat cercetarile sociologice si a constatat ca momentul critic a trecut si ca poate reveni in randul publicului. Deocamdata doar obisnuieste publicul cu astfel de intalniri, testeaza terenul. Destinatiile pe care le-a ales nu au fost medii unde sa fie extrem de expus. La Rosia Montana, de exemplu, oamenii in mijlocul carora s-a dus erau cei care sustineau proiectul. O mica regie a fost, pe ici pe colo, dar e normal sa fie o regie la o vizita a unui sef de stat?, mai spune Pirvulescu.

 

Consultantul politic Dan Andronic sustine ca revenirea presedintelui nu reprezinta nimic altceva decat reintoarcerea lui din concediu. ?Si-a ales doua obiective simbol care reprezinta reintrarea in activitate a lui Traian Basescu. Pana acum, Basescu a stat, s-a odihnit, iar acum a revenit. Luna august e oricum o luna moarta din punct de vedere politic, e a concediilor?, declara Andronic.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2011 - 05:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38426&titlu=Basescu_se_intoarce_la_baile_de_multime