Deputatul PDL William Brinza: ?Restrictiile impuse romanilor pe piata muncii din Spania, o decizie politica? [1]

Comisia Europeana a aprobat, astazi, la Bruxelles, cererile guvernului spaniol de a impune romanilor restrictii pe piata muncii din Peninsula Iberica

. Astfel, toti romanii care, dupa data de 22 iulie, vor cauta de lucru in Spania vor trebui sa obtina de la autoritatile locale un permis de munca. Referitor la aceasta decizie luata la nivel european, deputatul PDL William Brinza a declarat ca, de fapt, restrictiile sunt rezultatul unei decizii politice.

"Inteleg ca Spania trece printr-o perioada grea, dar sunt de parere ca decizia nu va rezolva problemele economice pe care tara le are dat fiind faptul ca romanii s-au dovedit a fi extrem de muncitori si au contribuit considerabil la modernizarea acestei tari. Este o decizie pur politica, promovata de guvernul de stanga al lui Zapatero. Acesta incearca astfel sa reduca din nemultumirile cetatenilor spanioli pe care i-a adus in pragul saraciei. Stim ca toate statele membre, ca si Romania, trec printr-o perioada foarte grea din punct de vedere economic, dar depasirea crizei trebuie facuta prin colaborare si nu prin afectarea drepturilor cetatenilor europeni, indiferent daca vorbim despre romani, spanioli sau italieni si regret ca reprezentantii Comisiei Europene au aprobat aceasta decizie ce poate duce la destabilizarea viitorului Uniunii Europene", a declarat politicianul democrat-liberal.

In eventualitatea in care se vor simti nedreptatiti in relatia cu statul spaniol sau cu angajatorul la usa caruia au batut in cautarea unui loc de munca, romanii  pot semnala situatia - oferind date concrete - la "telefonul verde" infiintat de ministerul muncii roman. " Ii asigur insa pe romanii din Spania ca monitorizez permanent situatia si fac apel catre ei sa semnaleze la telefonul verde, infiintat de ministerul muncii roman, orice nedreptate care li se face sau li se aduce de catre angajatorii spanioli, cu date concrete. Suntem cetateni europeni si avem aceleasi drepturi si obligatii, iar autoritatile spaniole mi-au confirmat sprijinul total in vederea identificarii abuzurilor si rezolvarea acestora in spiritul legii. De asemenea, adresa mea de e-mail este publica pentru toti romanii care vor sa imi semnaleze problemele lor si ii incurajez pe aceasta cale sa nu ezite sa o faca. Voi milita, cu sprijinul europarlamentarilor romani, pentru ca reprezentantii Comisiei Europene sa verifice de doua ori pe an evolutia economiei spaniole si am convingerea ca restrictiile aprobate vor fi implementate pana la finalul anului 2012, putand fi, astfel, ridicate mai devreme decat  s-a prevazut, a adaugat deputatul  William Brinza, presedintele PDL Diaspora.

Restrictiile mpuse romailor pe piata muncii din Spania sunt in vigoare pana la data de 31 decembrie 2012 cand vor putea fi eliminate sau chiar prelungite. Romanii care au un contract de munca incheiat pana la data de 22 iulie 2011 nu sunt afectati de aceste restrictii care ar putea fi contestate de orice stat membru al UE in termen de doua saptamani de la aprobarea lor in Consiliul Europei.

 

 

 

 

 


Publicat de : ---
Data publicării: 12 Aug 2011 - 06:19
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38375&titlu=Deputatul_PDL_William_Brinza__?Restrictiile_impuse_romanilor_pe_piata_muncii_din_Spania__o_decizie_politica?