Basescu il avertizeaza pe Plesu: Sa nu ma faca sa spun eu lucruri de pe vremea cand mi-era consilier [1]

Presedintele s-a aratat deranjat de recentele comentarii ale lui Andrei Plesu la adresa sa

. Mai mult, a tinut sa-i transmita acestuia si un avertisment. Citeste ce l-a enervat pe Traian Basescu!

Basescu are o problema cu Plesu / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

Presedintele Traian Basescu il pune la punct pe fostul sau consilier prezidential Andrei Plesu. Asta dupa ce Plesu, editorialist la Dilema Veche si Adevarul ii dedicase sefului statului mai multe comentarii critice.

"Vad ca domnul Plesu a facut o preocupare zilnica pentru mine. Nu as vrea sa spun lucruri publice care sa nu-i placa despre cum l-am vazut eu ca si consilier. E ultimul apel la decenta pe care il fac eu la Plesu", a declarat presedintele intr-un interviu acordat B1 TV. Andrei Plesu a fost consilier prezidential pentru cateva luni in 2005 in primul mandat prezidential al lui Traian Basescu.

Cum l-a enervat Plesu pe Basescu

"Pe mine, cand eram acolo - dau doar exemplul asta - cand avea intalniri, ma prezenta in felul urmator: Si el e domnul Plesu - cred ca ti-am mai spus -... e un geniu. Era atata bascalie in aceasta maniera... Lasa ca era o grosolanie, tehnic vorbind. Cand te intalnesti cu unul prima oara in viata, care e sef de stat sau e ministru, nu-i spui: ti-l arat p-asta, ridica cinci kile si vorbeste patru limbi. Era deja, in aceasta forma, o specie, un joc cu el insusi care, la baza, avea ideea ca eu sunt un fel d-ala care merge pe sarma, care inghite foc, inghite sabii...", a declarat recent, Andrei Plesu, intr-un interviu pentru blogary.ro.

?Se vor gasi destui care sa ma ia si pe mine la intrebari. Daca stii si crezi toate astea, de ce l-ai ?sprijinit?? Primul meu raspuns ar fi ca cer sa mi se arate texte. Texte de sprijin euforic, pagini omagiale, ode indragostite. Eu unul pot produce, dimpotriva, destule publicatii in care am formulat obiectii drastice (si pe care nimeni nu pare dispus sa le contabilizeze). In al doilea rind, mi s-a parut ca e o problema de civilizatie interioara, de minima politete, sa nu trec de la Cotroceni direct in tabara adversa. In al treilea rind, n-am avut loc, ca sa zic asa, de atitea voci gituite de ura cite s-au perindat, seara de seara, pe la diferite emisiuni de televiziune. Am preferat sa tac, uneori, linga Liiceanu, decit sa urlu linga echipele de caftangii de la Antene, sau de la Realitatea. In al patrulea rind: chestia cu regele mi-a pus capac. In al cincilea rind: cred ca am dreptul sa spun ce cred eu de cuviinta, cind cred eu de cuviinta, in felul in care cred eu de cuviinta. Nu se pot impune nimanui momentul, amplasamentul si tonul opiniei proprii. Si, mai ales, nu se poate readuce in scena delictul de opinie. A fi pro-Basescu e la fel de ingaduit ca si a fi anti-, cu conditia sa nu ai alte motivatii in afara convingerilor personale. Intrebari de genul ?de ce nu dai in Basescu?? sau ?de ce de-abia acum?? sint intrebari prostesti, cu un subton dictatorial?, scria recent Andrei Plesu in Dilema Veche.

?In conflict cu ?poporul", cu opozantii politici, dar si cu o parte a partidului din care provine, cu Rusia, cu Europa, cu unii dintre cei care i-au fost, cu buna-credinta, apropiati, Traian Basescu e in situatia de a-si sabota, prin comportamentul lui, toate deciziile. E singur, dar nu in varianta eroica a reformatorului radical si neinteles, ci in varianta carcotasului naravit, imprevizibil, neloial, ocupat toata ziua sa dea cu oistea-n gard. Initiativele sale, chiar cand sunt pozitive, nu mai ajung sa fie discutate in sine, pentru ca toata lumea se opreste la portretul rebarbativ pe care si l-a construit an de an, prin replici deplasate, iesiri intempestive, capricii de moment. A vrut sa fie ?jucator", nu judecator de pe margine. A reusit sa fie un jucator fara judecata?, a scris Andrei Plesu in Adevarul.


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Aug 2011 - 05:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38346&titlu=Basescu_il_avertizeaza_pe_Plesu__Sa_nu_ma_faca_sa_spun_eu_lucruri_de_pe_vremea_cand_mi_era_consilier