Camera Deputatilor decide marti soarta cainilor comunitari: sterilizare sau eutanasiere [1]

Camera Deputatilor voteaza marti, 12 aprilie, pentru soarta cainilor fara stapan

. Iubitorii animalelor vor continua protestele din Parcul Izvor.

Iubitorii de animale protesteaza impotriva eutanasierii maidanezilor / FOTO: adoptiicaini.ro Imaginea 1/1

Comisia pentru Administratie din cadrul Camerei Deputatilor a aprobat saptamana trecuta eutanasierea maidanezilor. Decizia finala va fi luata insa in plenul Camerei.

Organizatiile solicita votarea proiectului de lege 912/2007 cu respectarea liniilor principale din forma adoptata de Senatul Romaniei: gestionarea cainilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare si returnare a cainilor blanzi si controlul reproductiei cainilor cu stapan."Protestam impotriva intentiei de a se adopta eutanasia in masa sau lasarea la latitudinea autoritatilor locale metoda de gestionare a cainilor comunitari, impotriva cheltuirii banilor publici pentru ucidere si pentru alimentarea unor lagare de exterminare, impotriva excluderii controlului societatii civile asupra actiunilor serviciilor de gestionare a cainilor fara stapan", transmite Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA).FNPA strange semnaturi pentru petitia pentru solutii durabile in gestionarea populatiei de caini comunitari, la adresa http://www.fnpa.ro/petitie.

Iubitorilor de animale li s-a alaturat si actrita franceza Brigitte Bardot, cunoscuta aparatoare a drepturilor animalelor. Bardot  a trimis saptamana trecuta o scrisoare deschisa adresta deputatilor romani. Actrita le cere alesilor sa nu voteze legea privind eutanasierea maidanezilor "deoarece cainii fara stapani din Romania sunt o trista consecinta a regim comunist, a vota eutanasiere lor aminteste de hotararile dictatoriale ale trecutului".


Publicat de : ---
Data publicării: 12 Apr 2011 - 05:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37805&titlu=Camera_Deputatilor_decide_marti_soarta_cainilor_comunitari__sterilizare_sau_eutanasiere