Un deputat PDL îi cere demisia, Funeriu raspunde: Demisia de obicei se cere atunci cand nu rezolvi probleme [1]

Un deputat PDL îi cere demisia, Funeriu raspunde: Demisia de obicei se cere atunci cand nu rezolvi probleme Foto: Mediafax//Octav Ganea

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat marti, întrebat în legatura cu solicitarea unor democrat-liberali de a-si da demisia, ca "demisia de obicei se cere atunci cand nu rezolvi probleme"

.

"Demisia de obicei se cere atunci cand nu rezolvi probleme. Acum rezolvam aceasta problema si am avut multe discutii cu colegii deputati, chiar si ieri la minister, si unii au anuntat ca sustin angajarea de raspundere", a spus Funeriu.

El a facut aceasta precizare înainte de a intra la reuniunea parlamentarilor UDMR cu premierul Emil Boc la care se discuta despre asumarea raspunderii Guvernului în Parlament pe legea privind plafonarea salariilor cadrelor didactice.

Funeriu a vorbit si despre procesele legate de salariile profesorilor, dar si despre decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Practic, ce spune Inalta Curte este ca de acum înainte sentintele care vor intra în pronuntare vor fi astfel încat salariile profesorilor vor fi acordate cu acel spor în perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. Este limpede ca interesul Ministerului Educatiei este ca salariile sa fie unitare pentru toate cadrele didactice, sa existe echitate în sistem si am initiat saptamana trecuta si chiar ieri am discutat cu unii lideri de sindicat, am avut discutii în vederea gasirii solutiilor pentru plata sentintelor din trecut", a explicat Funeriu.

El a mai spus ca salariile cadrelor didactice ar trebui sa fie mai mari, dar a aratat ca, "din pacate, aceasta este resursa bugetara în Romania astazi".

Deputatul PDL de Arad Marius Gondor afirma ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, trebuie sa îsi dea demisia pentru "prejudiciile cauzate cadrelor didactice" prin întarzierea aparitiei unei legi care sa stabileasca modalitatea de calcul al salariilor în învatamant.

Gondor a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca în contextul în care ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la cresterile salariale în Educatie, ministrul Funeriu trebuie sa îsi prezinte demisia.

Marius Gondor a precizat ca la întalnirea de luni cu Emil Boc nu a vorbit despre demisia ministrului si nici nu i-a pronuntat acestuia numele cand a formulat unele reprosuri fata de situatia din învatamant, însa a spus ca dupa aparitia deciziei ICCJ considera ca demisia ministrului este necesara.

ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la cresterile salariale în Educatie, cadrele didactice avand astfel dreptul la plata diferentelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobata prin legea 221.

"Gandul " relata ca parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc, luni, la întalnirea de la Parlament, sa ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la sefia Ministerului Educatiei, nemultumiti de proasta gestionare a situatiei care a dus la înca o asumare si slaba comunicare a ministrului.

Haosul salarizarii din învatamant si trecerea a înca unei legi privind Educatia prin asumare a guvernului i-a revoltat pe parlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc sa ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la sefia Ministerului Educatiei. Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputatii si senatorii PDL de necesitatea asumarii legii prin care se vor plafona salariile cadrelor didactice care au castigat în instanta venituri majorate, Emil Boc a fost întampinat cu plangerile pedelistilor, scria "Gandul".

"Daniel Funeriu nici macar nu este astazi prezent aici ca sa ne explice si sa-si asume în fata noastra acest proiect", i-a spus, prim-ministrului, deputatul Marius Gondor, sustinut de catre colegul sau, Marius Spanu: "I-am spus mai demult ca se va ajunge la situatia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Deputatul PDL Marius Gondor a precizat, marti, într-un comunicat de presa, ca sustine emiterea unei legi pentru armonizare a salariilor din învatamant.

Emma Toader, ema@mediafax.ro

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


Publicat de : ---
Data publicării: 06 Apr 2011 - 06:16
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37776&titlu=Un_deputat_PDL_ii_cere_demisia__Funeriu_raspunde__Demisia_de_obicei_se_cere_atunci_cand_nu_rezolvi_probleme