Senatul a respins proiectul de lege privind reducerea de personal din MAI [1]

Senatul a respins proiectul de lege privind reducerea de personal din MAI

Senatul a respins, luni, proiectul de lege privind reorganizarea MAI, care prevedea reducerea numarului de posturi cu aproape 10

.000, pentru încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate prin legea bugetului de stat.

Raportul Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, de respingere, a întrunit 61 "împotriva", 51 "pentru" si o abtinere.

Proiectul legislativ a obtinut doar 67 de voturi "pentru" si 46 "împotriva", în timp ce numarul minim de voturi necesare pentru aprobare este de 69, legea avand caracter organic.

Senatul este prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Potrivit bugetului de stat aprobat în decembrie 2010, numarul maxim de posturi bugetate pentru MAI este în jur de 132.000, cifra anuntata si de ministrul Traian Igas, la dezbaterea legii, miercurea trecuta.

Proiectul de lege pentru încadrarea cheltuielilor MAI în bugetul aprobat prevede reducerea numarului de angajati prin trecerea în rezerva, retragerea din activitate, încheierea contractelor de munca, încetarea raporturilor de serviciu.

Numarul de posturi ocupate de politisti, cadre militare în activitate, soldati si gradati voluntar, preoti militari, functionari publici si personal contractual ar urma sa se reduca cu aproximativ 10.000, alte 8.000 de posturi vacante urmand sa dispara.

Nominalizarea angajatilor ale caror raporturi de munca urmeaza sa înceteze se va face pe baza unor criterii de evaluare, de catre o comisie speciala constituita în acest scop, la nivelul fiecarei unitati a aparatului central a MAI.

Criteriile vor tine cont de existenta unei hotarari judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva, a unei sanctiuni administrative, a unor antecedente disciplinare, de îndeplinirea conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, de existenta cumulului pensiei cu salariul, de nivelul pregatirii profesionale si de rezultatele evaluarii profesionale în ultimii 3 ani.

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


Publicat de : ---
Data publicării: 05 Apr 2011 - 06:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37775&titlu=Senatul_a_respins_proiectul_de_lege_privind_reducerea_de_personal_din_MAI