Premierul Tariceanu nu renunta la declaratiile de avere [1]

Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat, ieri, solicitarea deputatilor de a amana termenul pentru depunerea noilor declaratii de avere.

"Raspunsul pe care il voi da deputatilor va fi unul foarte simplu: in sedinta viitoare de Guvern, de astazi intr-o saptamana, toti membrii Cabinetului isi vor pregati si semna declaratiile de avere, in forma propusa de Executiv", a declarat Tariceanu. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, in ultima zi lucratoare din Saptamana Patimilor, sa amane dezbaterile la Ordonanta de Urgenta 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese. Mai mult, membrii comisiei cer Guvernului sa amane cu 30 de zile, printr-o ordonanta de urgenta, termenul-limita pentru depunerea noilor declaratii de avere si interese, care expira la 9 mai. Deputatii opozitiei, ca si senatorii sunt nemultumiti ca vor fi obligati sa-si faca averea publica pana la ultimul detaliu. Asta daca legea va trece in forma propusa de Cabinetul Tariceanu. Dar senatorii au avut grija saptamana trecuta sa faca praf toate prevederile "sensibile" din proiectul de lege, cum ar fi mentionarea valorii estimative a colectiilor de arta si a bijuteriilor sau veniturile odraslelor, fie ei ministri sau parlamentari.
Publicat de : Mara STEFAN
Data publicării: 29 Apr 2005 - 08:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3773&titlu=Premierul_Tariceanu_nu_renunta_la_declaratiile_de_avere