Autoritatea de Control s-a spart [1]

Plenul Camerelor reunite ale Parlamentului a aprobat, cu 262 voturi "pentru" și 83 "împotrivă", solicitarea primului ministru privind modificarea listei Guvernului.

În speță este vorba despre desființarea funcției de ministru delegat al Autorității Naționale de Control. Inițial, funcția a fost ocupată de Sorin Vicol, după care din structura ANC au fost scoase și repartizate la alte ministere agenții precum Garda Financiară, Autoritatea Națională a Vămilor, Agenția Națională de Mediu etc. Rămas fără obiectul muncii, Sorin Vicol a fost restructurat, interimatul fiind asigurate de Cristian David. Prezent la dezbateri, premierul Călin Popescu Tăriceanu a motivat această decizie: "În nici o țară normală, lupta împotriva corupției nu este făcută de Autoritatea Națională de Control ci de PNA și Parchetul General. Să lăsăm puterea judecătorească să-și facă treaba", a declarat primul ministru.
Publicat de : C.D.
Data publicării: 29 Apr 2005 - 08:13
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3769&titlu=Autoritatea_de_Control_s_a_spart