Cercetati pentru frauda electorala [1]

Politistii bistriteni au finalizat cercetarile in cazul acuzatiilor de fraudare a alegerilor parlamentare desfasurate anul trecut in comuna Rebrisoara, stabilind ca membrii birourilor sectiilor de votare se fac vinovati de incalcarea legii electorale.

Cazul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, in acest dosar fiind cercetate 36 de persoane care au facut parte din comisiile celor patru sectii de votare de pe raza comunei Rebrisoara. Metoda utilizata pentru fraudarea alegerilor a fost falsificarea semnaturilor pentru persoane care, fie nu s-au prezentat la vot, fie nu erau nici macar in tara la acea data, in total fiind gasite aproximativ 300 de asemenea falsuri. Semnaturile au apartinut unora dintre membrii sectiilor de votare si au dus, in cele din urma, la denaturarea rezultatelor finale. Cele 36 de persoane invinuite risca, in functie de gravitatea faptei comise, pedeapsa cu inchisoarea. Cei care au depus plangerea la Politie au fost reprezentantii judeteni ai Aliantei PNL-PD, carora li s-a parut suspecta prezenta de peste 90 la suta la urne a alegatorilor din Rebrisoara, in conditiile in care o treime dintre locuitori sunt plecati de mai multi ani la munca in strainatate.
Publicat de : Rompres
Data publicării: 29 Apr 2005 - 08:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3761&titlu=Cercetati_pentru_frauda_electorala