CJ Suceava va da în judecată MApN [1]

Consiliul Județean (CJ) Suceava ar putea da în judecată Ministerul Apărării Naționale (MapN) în vederea recuperării sumei de 1,5 miliarde de lei investite în reabilitarea unui drum pentru un obiectiv militar.

Deliberativul județean a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, să transmită o scrisoare MApN, care să se constituie în procedură prealabilă pentru acționarea în instanță a acestui minister.

Președintele CJ Suceava, Gavril Mârza, a explicat aleșilor județeni că în anul 2004, printr-o hotărâre de guvern, s-a stabilit trecerea din administrarea MApN în cea a CJ Suceava a clădirii în care funcționează Centrul Militar Suceava, în schimb CJ Suceava urma să finanțeze reabilitarea unui drum în zona Mestecăniș, ce face legătura între E 576 și un centru de recuperare pentru militarii participanți la misiuni în străinătate.

„Noi ne-am făcut treaba, dar acum primim semnale că Ministerul Apărării Naționale s-a răzgândit și nu ne mai transferă imobilul”, a spus Gavril Mârza.

În imobilul respectiv trebuia să funcționeze Direcția Județeană de Evidență a Persoanei din subordinea CJ Suceava, precum și serviciile de eliberări de pașapoarte și înmatriculări auto, din subordinea Prefecturii Suceava.

Prefectura și CJ Suceava doreau să folosească imobilul în care funcționează Centrul Militar Suceava într-un proiect-pilot ce viza reforma la ghișeu.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 28 Apr 2005 - 08:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3753&titlu=CJ_Suceava_va_da_in_judecata_MApN