Senatul paseaza Camerei averea Regelui [1]

Proiectul de lege privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut fostului suveran al Romaniei, Regele Mihai I, va trece de Senat prin procedura aprobarii tacite, conducerea acestei Camere respingind ieri propunerea de prelungire a termenului de dezbatere a acestui act normativ.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu, dupa sedinta Biroului Permanent al acestei Camere. Propunerea de prelungire, la 60 de zile, a termenului dupa care se aplica procedura aprobarii tacite (termenul actual, de 45 de zile, expirind pe 2 mai) a fost facuta, in sedinta conducerii Senatului, de Antonie Iorgovan (PSD) si Gheorghe Funar (PPRM). Melescanu a precizat ca in favoarea acestei propuneri s-au pronuntat patru dintre membrii Biroului Permanent, reprezentind cele doua partide, ceilalti cinci votind impotriva.
Dupa aprobarea tacita de catre Senat, actul normativ urmeaza sa fie supus dezbaterii Camerei Deputatilor, care are competenta decizionala.
Publicat de : EVZ
Data publicării: 28 Apr 2005 - 08:27
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3750&titlu=Senatul_paseaza_Camerei_averea_Regelui