Nastase vrea minoritari romani in Parlamentul de la Budapesta [1]

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, i-a cerut omologului sau maghiar, Szili Katalin, amendarea Legii minoritatilor din Ungaria, astfel incat minoritarii romani sa poata fi reprezentati in Parlamentul de la Budapesta.

Nastase s-a intalnit, ieri, in orasul maghiar Nyiregyhaza, cu presedintele Parlamentului maghiar, Szili Katalin, conform unui calendar din 2003 care prevede schimburi si intalniri periodice intre reprezentantii parlamentelor din cele doua tari. "Din pacate, de prea multa vreme asteapta in Parlamentul ungar o lege care sa permita si reprezentarea minoritatilor etnice din Ungaria in Parlamentul Ungariei", a declarat, la intoarcerea din Ungaria, presedintele Camerei Deputatilor. Pentru adoptarea unei astfel de legi este nevoie de o majoritate de doua treimi. Nastase a spus ca omologul sau maghiar a promis ca "va face eforturi ca aceasta lege sa treaca cat mai curand prin Parlamentul de la Budapesta". Nastase a mai ridicat, in cadrul intalnirii de ieri, problema fondurilor care ar trebui sa ajunga la minoritatile nationale in cadrul unor programe care sa ii ajute pe acestia sa-si pastreze identitatea nationala. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, banii alocati pentru astfel de proiecte "nu ajung acolo unde trebuie", Nastase numind acest fenomen "etno-business".
Publicat de : Mediafax
Data publicării: 28 Apr 2005 - 08:24
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3747&titlu=Nastase_vrea_minoritari_romani_in_Parlamentul_de_la_Budapesta