Un primar divortat a fost demis pe motiv de incompatibilitate [1]

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a constatat, miercuri, incetarea mandatului primarului comunei Breaza, care, desi a divortat, nu a iesit din situatia de incompatibilitate in termen legal, sotia sa fiind contabil al Primariei.

Onofrei a declarat ca miercuri a emis ordinul de constatare a incetarii mandatului primarului comunei sucevene Breaza, Stefan Gramada (PSD), pe motiv de incompatibilitate. El a aratat ca acesta s-a aflat in incompatibilitate peste termenul admis de lege, sotia sa, Elena Gramada, fiind referent contabil in Primarie in subordinea directa a sotului. Pentru a iesi din situatia de incompatibilitate, primarul comunei Breaza, Stefan Gramada, a introdus actiune de divort in 4 februarie pentru ca nici unul dintre ei sa nu fie nevoit sa-si piarda serviciul. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca iesirea din starea de incompatibilitate dupa depasirea termenului legal nu presupune ca situatia nu a existat, motiv pentru care a fost nevoit sa constate incetarea mandatului de ales al primarului. Pana la organizarea de alegeri in aceasta comuna, atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar, a spus Onofrei. Prefectul de Suceava a precizat ca la Breaza o comisie mixta infiintata verifica activitatea lui Stefan Gramada, acesta fiind reclamat de sute de localnici. Numai intr-o singura zi, in 18 aprilie, Prefectura Suceava a inregistrat 150 de plangeri ale unor locuitori ai comunei sucevene Breaza impotriva primarului Stefan Gramada, sesizarile vizand diverse aspecte de la aplicarea legilor proprietatii la emiterea de autorizatii.
Publicat de : Mediafax
Data publicării: 28 Apr 2005 - 08:23
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3746&titlu=Un_primar_divortat_a_fost_demis_pe_motiv_de_incompatibilitate