Nicolae Vacaroiu consuma o tona de combustibil pe luna [1]

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, are dreptul la o tona de combustibil pe luna. Pentru deplasari in interes de serviciu, evident, cu masina pe care o are la dispozitie din partea Senatului.

Nici membrii Biroului Permanent, liderii grupurilor parlamentare sau secretarul general al Senatului nu stau prea rau. Fiecare din cele 16 autovehicule puse la dispozitia acestora are o cota lunara de 750 de litri. Comisiile parlamentare, cele speciale sau de ancheta beneficiaza de 20 de masini, fiecare cu 500 de litri de benzina la dispozitie in fiecare luna. In schimb, cele 13 vehicule de teren pentru "timp de iarna sau deplasari in teren greu" pot sa consume oricat combustibil au nevoie beneficiarii, pentru ca nu exista nici un fel de restrictii. Si pentru ca tot au masini puse la dispozitie de stat, senatorii au decis, ieri, sa poata folosi masinile si in afara Capitalei si, lucru si mai important, inclusiv in zilele nelucratoare. De aceste "facilitati" beneficiaza membrii Biroului Permanent, liderii grupurilor parlamentare, secretarul general al Senatului, dar si presedintii de comisii. Deciziile Biroului Permanent al Senatului au fost luate pentru ca senatorii sa beneficieze de aceleasi reglementari ca si colegii lor, deputatii. Noile cote lunare de carburanti vor provoca o gaura de 2 miliarde de dolari in bugetul Senatului, deja aprobat.
Publicat de : Mara STEFAN
Data publicării: 28 Apr 2005 - 08:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3743&titlu=Nicolae_Vacaroiu_consuma_o_tona_de_combustibil_pe_luna