Familia da Spitalul Elias pe mana procurorilor Deputatul Liana Dumitrescu a murit

Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, ieri dimineata, in jurul orei 9

.30, la Spitalul Elias. Internata cu noua zile in urma, in urma unui atac cerebral, pacienta a facut stop cardiac la ora 8.45 si nu a mai putut fi resuscitata. Conform managerului Spitalului Elias, Doina Dimulescu, Liana Dumitrescu a suferit de o boala cerebrala rara ? cu evolutie fulminanta sub tratament. Agravarea bolii in timpul spitalizarii a facut de altfel imposibil transferul in alta clinica, chiar daca familia a cerut insistent sa fie externata pentru a fi tratata in strainatate. ?Este vorba de o boala acuta mai rara. Tot ceea ce s-a facut in Spitalul Elias este in conformitate cu ghidurile internationale. Am facut un efort enorm pentru viata acestei tinere. A fost consultata de mai multe echipe de specialisti, iar analizele s-au facut atat in tara, cat si in strainatate? ? a precizat Doina Dimulescu.

Parintii ii acuza pe medicii

Desi doctorii de la Elias afirma ca au facut ?tot ceea ce se putea face? pentru salvarea pacientei, familiei Lianei Dumitrescu ii este greu sa accepte ca aceasta nu a putut fi salvata. Parintii au si depus o plangere penala in acest sens, la Parchetul de pe langa ­Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzandu-i pe medicii care au tratat-o pe Liana nu numai ca nu au ingrijit-o corect, dar ar fi si impiedicat transferarea ei la o clinica din strainatate. Pana sa fie cercetate de procurori, acuzatiile aduse de familie au determinat conducerea Spitalului Elias sa ceara Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 efectuarea unei expertize medico-legale.

Locul Lianei ramane liber

Aleasa deputat din partea Asociatiei Macedonenilor din Romania, pentru un al doilea mandat consecutiv, Liana Dumitrescu avea 38 de ani. De profesie jurist, ea a contribuit, in calitate de expert parlamentar, la revizuirea Constitutiei in perioada 2002-2003. Cum reprezentantii minoritatilor nationale in Parlament sunt alesi in baza unor reglementari speciale, cel mai probabil locul Lianei Dumitrescu va ramane vacant pana la viitoarele alegeri generale.

(S.B.)


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Ian 2011 - 06:26
 

Link știre