Guvernul are un ministru mai putin [1]

Parlamentul a aprobat ieri solicitarea primului-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, privind desfiintarea functiei de ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, intrucat atributiile Autoritatii Nationale de Control (ANC) au fost transferate altor ministere.

Din cauza disputelor dintre parlamentari pe tema Declaratiei privind ziaristii rapiti in Irak, premierul a trebuit sa astepte aproape doua ore sa ia cuvantul pentru a prezenta argumentele Guvernului in legatura cu aceasta solicitare.
El a cerut senatorilor si deputatilor sa aprobe desfiintarea functiei de ministru al ANC, dupa ce a prezentat, succint, motivele infiintarii si desfiintari institutiei, precum si organismele de control care au facut parte din ANC. Tariceanu a mai spus ca actualul Cabinet considera oportuna reducerea numarului de ministri, in scopul reducerii birocratiei si flexibilizarii aparatului guvernamental.
Publicat de : Cristian Anghelache
Data publicării: 28 Apr 2005 - 08:11
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3737&titlu=Guvernul_are_un_ministru_mai_putin