Miercuri, 26 Ianuarie 2011 - 06:29 AM Aleg.RO: Deputatii finantisti au amanat discutiile privind taxa de solidaritate

Publicat de: ---

cronicaromana Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a amanat, ieri, cu doua saptamani intocmirea raportului asupra proiectului de lege privind taxa de solidaritate, pentru ca initiatorii sa se consulte cu Ministerul de Finante pe marginea acestui subiect .
Initiatorii urmeaza sa decida, impreuna cu reprezentantii Ministerului de Finante, daca taxa va reprezenta 1% din totalul averii sau 5% din ceea ce depaseste 500.000 de euro.Unul dintre initiatori, deputatul independent Eugen Nicolicea, membru al UNPR, a explicat in fata comisiei ca sustinatorii proiectului nu au decis daca taxa pe averea afisata ar trebui sa reprezinte 1% din totalul averii, asa cum se stipuleaza in varianta initiala a propunerii legislative, sau daca sa reprezinte 5% din ceea ce depaseste 500.000 euro.
In acest context, el a solicitat amanarea dezbaterii acestui subiect cu o saptamana, aratand ca trebuie consultat Ministerul de Finante.
Mai multi deputati au formulat o serie de solicitari catre Ministerul de Finante pentru precizari suplimentare pe marginea proiectului de lege.
Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a afirmat ca este necesar un proiect de lege de modificare a Codului fiscal in acest sens.
Pe de alta parte, presedintele comisiei, Viorel Stefan, a aratat ca ramane “deschisa” discutia privind locul acestei taxe in Codul fiscal.
Liberalul Daniel Chitoiu a solicitat Ministerului de Finante sa precizeze daca taxa de solidaritate este prevazuta in strategia fiscal-bugetara si daca exista avizul Consiliului Fiscal pentru acest proiect.


(707 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Deputatii finantisti au amanat discutiile privind taxa de solidaritate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55893301963806 seconds.