Deputatii finantisti au amanat discutiile privind taxa de solidaritate

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a amanat, ieri, cu doua saptamani intocmirea raportului asupra proiectului de lege privind taxa de solidaritate, pentru ca initiatorii sa se consulte cu Ministerul de Finante pe marginea acestui subiect

.
Initiatorii urmeaza sa decida, impreuna cu reprezentantii Ministerului de Finante, daca taxa va reprezenta 1% din totalul averii sau 5% din ceea ce depaseste 500.000 de euro.Unul dintre initiatori, deputatul independent Eugen Nicolicea, membru al UNPR, a explicat in fata comisiei ca sustinatorii proiectului nu au decis daca taxa pe averea afisata ar trebui sa reprezinte 1% din totalul averii, asa cum se stipuleaza in varianta initiala a propunerii legislative, sau daca sa reprezinte 5% din ceea ce depaseste 500.000 euro.
In acest context, el a solicitat amanarea dezbaterii acestui subiect cu o saptamana, aratand ca trebuie consultat Ministerul de Finante.
Mai multi deputati au formulat o serie de solicitari catre Ministerul de Finante pentru precizari suplimentare pe marginea proiectului de lege.
Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a afirmat ca este necesar un proiect de lege de modificare a Codului fiscal in acest sens.
Pe de alta parte, presedintele comisiei, Viorel Stefan, a aratat ca ramane “deschisa” discutia privind locul acestei taxe in Codul fiscal.
Liberalul Daniel Chitoiu a solicitat Ministerului de Finante sa precizeze daca taxa de solidaritate este prevazuta in strategia fiscal-bugetara si daca exista avizul Consiliului Fiscal pentru acest proiect.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Ian 2011 - 06:29
 

Link știre