Basescu se plange la CNA ca este hartuit [1]

Presedintele Basescu a reclamat la CNA Antena 3 pentru emisiunea "La Ordinea Zilei" din 12 ianuarie, in care spune ca a fost acuzat de "trafic de influenta", si Realitatea TV, care pe 18 ianuarie a difuzat mesajul "Basescu dezvaluie la Ora de Foc cate miliarde de euro e spaga electorala in Romania"

. "Ca urmare a acuzatiilor grave, de trafic de influenta, aduse Presedintelui Romaniei in emisiunea «La Ordinea Zilei», moderata de doamna Dana Grecu si de domnul Radu Tudor, la postul Antena 3, miercuri, 12 ianuarie a.c., incepand cu ora 18.45, Administratia Prezidentiala semnaleaza faptul ca emisiunea a incalcat principiile unei informari corecte. In cadrul emisiunii respective, domnul Radu Tudor a facut afirmatii lipsite de orice fundament la adresa sefului statului: «ceea ce se intampla la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate e premisa unui scandal urias de coruptie, in care ar putea fi implicat chiar presedintele Romaniei»", se arata in sesizarea semnata de Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, si adresata presedintelui CNA, Rasvan Popescu. In acest context, Valeriu Turcan roaga CNA sa analizeze daca emisiunea "La Ordinea Zilei", difuzata pe 12 ianuarie, "respecta principiile unei informari corecte". Totodata, Administratia Prezidentiala a sesizat CNA in legatura cu un mesaj difuzat pe Realitatea TV pe 18 ianuarie. "(...) Administratia Prezidentiala considera ca postul Realitatea TV a incalcat principiile unei informari corecte prin difuzarea unui mesaj inaintea emisiunii «Ora de Foc» (...), cu titlul «21.00 - Basescu dezvaluie la Ora de Foc cate miliarde de euro e spaga electorala in Romania»", se arata in sesizarea transmisa CNA de Valeriu Turcan. Astfel, Turcan spune ca "Realitatea TV a insinuat ca seful statului va fi prezent la emisiunea «Ora de Foc»". "Mesajul difuzat de postul de televiziune a fost reluat in ciuda solicitarii Administratiei Prezidentiale de a fi refomulat intr-un sens in concordanta cu realitatea. Administratia Prezidentiala precizeaza faptul ca agenda Presedintelui Romaniei pentru data de 18 ianuarie a.c nu a inclus participarea la vreo emisiune a Realitatea TV", mai spune Turcan. In acest sens, Valeriu Turcan solicita CNA sa analizeze daca emisiunea "Ora de Foc", difuzata in 18 ianuarie, la Realitatea TV, "a respectat principiile unei informari corecte". In plus, Presedintia a reclamat, joia trecuta, Realitatea TV la CNA, pentru emisiunea "Ora de Foc" difuzata pe 19 ianuarie, incepand cu ora 21.00, precizand ca numele sefului statului a fost asociat cu decesul unui fost cadru militar, fara a fi prezentate dovezi privind o legatura cauzala si fara a verifica elemente precum contextul si cauzele decesului. Sesizarea transmisa CNA era semnata de Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, si ii era adresata presedintelui CNA, Rasvan Popescu. Toate cele trei sesizari ale Presedintiei se regasesc pe ordinea de zi a sedintei CNA de marti.
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Ian 2011 - 06:28
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37354&titlu=Basescu_se_plange_la_CNA_ca_este_hartuit