Geoana: Epopeea recalcularii a fost oprita de Basescu din varful caruciorului de supermarket [1]

Geoana: Epopeea recalcularii a fost oprita de Basescu din varful caruciorului de supermarket

Presedintele Senatului, Mircea Geoana a declarat, duminica, ca "epopeea recalcularii pensiilor a fost oprita de Traian Basescu, din varful caruciorului de supermarket, printr-o declaratie al carui evident frizeaza truismul: Hotararea ICCJ trebuie respectata"

"Mai grav însa este ca se pare ca nici interventia justitiei nu mai este suficienta, si este nevoie de încuviintarea sefului statului pentru ca legea sa fie respectata

. Arbitrariul la care s-a ajuns în Romania este dovedit simplu si eficient de faptul ca epopeea recalcularii pensiilor a fost oprita de Traian Basescu, din varful caruciorului de supermarket, printr-o declaratie al carui evident frizeaza truismul: Hotararea ICCJ trebuie respectata", spune Geoana, într-o declaratie de presa remisa MEDIAFAX.

Geoana sustine ca presedintele Basescu trebuie sa-i sanctioneze pe "vinovati: si sa-i ceara lui Emil Boc demisia "dintr-o functie în care este clar ca nu mai are ce cauta".

"Este inacceptabil faptul ca Guvernul unui stat european îsi permite sa nesocoteasca o hotarare a unei înalte instante judecatoresti si este la fel de inacceptabil ca seful statului sa medieze conflictul din supermarket, prin declaratii facute pe picior. Relativismul juridic, precum si samavolnicia în cadrul puterii executive nu mai au ce cauta în Romania, stat membru UE, în anul 2011", a mai declarat Geoana.

Ignorarea deciziei ICCJ demonstreaza ca reprezentantii Executivului "fie se cred deasupra legii, fie nu socotesc legea, fie doresc transformarea Romaniei din stat de drept în sultanat", mai crede Geoana.

Presedintele Traian Basescu va avea duminica dupa-amiza o întalnire cu premierul, ministrii de resort si directorii serviciiilor de informatii pe tema pensiilor militare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Intalnirea, programata pentru ora 17.00, are caracter de lucru, la reuniune urmand sa participe premierul Emil Boc, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igas si directorii serviciilor de informatii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca hotararea ICCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectata".

Aflat la cumparaturi, presedintele a fost întrebat de reporterul unei televiziuni ce parere are despre decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare, raspunzand: "Nu-i decat o solutie, sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. Nimic în afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona".

Guvernul considera ca institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala pot continua recalcularea pensiilor, bazandu-se pe o serie de interpretari ale deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe aceasta tema.

Instanta suprema a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicarii HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, confirmand astfel o sentinta a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010. (Mediafax)

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Ian 2011 - 06:47
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37351&titlu=Geoana__Epopeea_recalcularii_a_fost_oprita_de_Basescu_din_varful_caruciorului_de_supermarket