Parlamentul saluta semnarea Tratatului [1]

Senatul si Camera Deputatilor au adoptat, ieri, in sedinta comuna, cu unanimitate de voturi, o declaratie prin care saluta "momentul istoric" al semnarii Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Eurpeana.

Potrivit documentului, citit de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, semnarea Tratatului de aderare reprezinta un eveniment politic de maxima importanta, care pune capat unei dramatice mosteniri si deschide oprtunitati fara precedent pentru afirmarea rolului important al Romaniei in edificarea Europei unite. In aceasta declaratie, Parlamentul exprima "intreaga sa recunostinta" poporului roman, care, prin eforturile si sacrificiile sale, a facut posibil acest eveniment, relevandu-se totodata sprijinul acordat de partidele politice, societatea civila, mass-media, precum si contributia partenerilor europeni in pregatirea si implementarea programului de masuri necesare integrarii. Aratand ca Parlamentul Romaniei este constient de raspunderile ce-i revin pentru finalizarea procesului de aderare a Romaniei la Europa unita, parlamentarii se declara hotarati sa-si indeplineasca datoriile constitutionale pentru parcurgerea ultimelor etape ale aderarii, fiind considerate obiective prioritare continuarea procesului de armonizare a legislatiei nationale cu acquis-ul comunitar, precum si monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate. De asemenea, Legislativul roman adreseaza Parlamentelor statelor membre UE apelul de a ratifica in timp util Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.
Publicat de : R.G.
Data publicării: 28 Apr 2005 - 07:57
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3727&titlu=Parlamentul_saluta_semnarea_Tratatului