Ponta: Presedintele a coordonat votul la Ridzi; Elena Basescu si-a facut campanie cu banii deturnati [1]

Ponta: Presedintele a coordonat votul la Ridzi; Elena Basescu si-a facut campanie cu banii deturnati

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu "a coordonat" votul Camerei Deputatilor împotriva extinderii cercetarii penale a deputatului PDL Monica Iacob-Ridzi

.

Ponta a catalogat drept "hilare" declaratiile facute miercuri de Traian Basescu despre votul Camerei Deputatilor în cazul Monica Iacob-Ridzi.

"Este clar ca Traian Basescu a coordonat votul de protectie a Monicai Iacob-Ridzi, pentru a nu dezvalui în Justitie adevaratul destinatar al sumelor deturnate. Elena Basescu si-a facut campanie cu banii deturnati de Iacob-Ridzi. Este clar ca el a coordonat votul, este clar ca îsi asuma, este clar ca nu mai este decat presedintele hotilor si hoatelor din PDL", a declarat Ponta.

El a precizat ca va cere, luni, conducerii PSD, ca partidul sa întrerupa orice relatie institutionala cu Traian Basescu.

"Elena Udrea, Monica Iacob-Ridzi, Turcan, Sulfina Barbu, Roberta Anastase au fost promovate în politica de Traian Basescu, ele comit consecvent fapte de natura penala si deturneaza bani publici", a mai afirmat Ponta.

Deputatul PDL, fost ministru al Tineretului si Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a cerut, marti, plenului Camerei Deputatilor, sa tina cont de votul Comisiei juridice, care a votat împotriva adoptarii cererilor DNA privind încuviintarea perchezitiei informatice si extinderea urmaririi penale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca respingerea cererilor justitiei în cazul Ridzi reprezinta o abordare care face foarte mult rau fostului ministru, pentru ca o aseaza în categoria Adrian Nastase, dar si PDL, pentru ca îl aseaza în categoria PSD.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, miercuri, la RRA, ca parlamentarii din opozitie vor vota împotriva încuviintarii retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat, acuzat de santaj.

"Este mult mai dificil, pentru ca, din cate stiu, se pare ca trebuie doua treimi, ca se solicita arestarea. Nu am convingerea ca spun corect. Din cate stiu, au nevoie de niste voturi ale opozitiei pentru a aproba urmarirea penala si arestarea. Ma îndoiesc ca opozitia nu va ramane ca si ieri, în jocul de a încerca sa creeze langa Adrian Nastase o Monica Ridzi. Vor vota împotriva si vor spune: ?Uite, puterea e ca si noi?", a spus Basescu.

Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 17 Dec 2010 - 06:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37204&titlu=Ponta__Presedintele_a_coordonat_votul_la_Ridzi__Elena_Basescu_si_a_facut_campanie_cu_banii_deturnati