Marko Bela: Legea minorităților nu provoacă zâzanie între partenerii de coaliție [1]

Legea minorităților nu este un "subiect de zânzanie în coaliție", susține liderul UDMR Marko Bela, după ce cu câteva zile înainte tot el era cel care se referea la unele divergențe apărute pe marginea acestui proiect de lege la nivelul coaliției guvernamentale.

Potrivit președintelui Uniunii, pe marginea acestui text legislativ existând doar puncte de vedere diferite, pe care speră să le vadă soluționate rapid
în interiorul Consiliului Național de Conducere al coaliției guvernamentale.

Marko Bela aținut să precizeze că legea minorităților face parte din programul guvernamental, fiind imperativă reglementarea cadrului juridic privind autonomia culturală.

Principalele puncte de supensie privesc puterea de decizie în cazul autonomiei culturale, UDMR susținând lărgirea acesteia prin restrângerea puterii decizionale a ministerelor culturii și a celui al educației la nivel local, un scenariu care nu este văzut cu ochi buni de către miniștrii de resort dar șI de către Ministerul Justiției.

Președintele UDMR a pledat în favoarea adoptării de către Guvern a legii minorităților în varianta înaintată de Uniune, arătând că prin integrarea europeană va crește importanța comunităților locale și, implicit, a comunităților minoritare care cunosc mai bine realitățile de acasă compartiv cu autoritățile de la București.
Publicat de : Marius NEGULESCU
Data publicării: 26 Apr 2005 - 16:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3716&titlu=Marko_Bela__Legea_minoritatilor_nu_provoaca_zazanie_intre_partenerii_de_coalitie