Rogozanu: Basescu reprezinta cu succes sexismul din societatea romaneasca [1]

Jurnalistii Cristian Teodorescu si Costi Rogozanu au comentat, in cadrul emisiunii Ultima ora de la Realitatea TV, declaratia presedintelui Traian Basescu care a spus ca "Domnisoare rujate, cu ochii cat cepele, anunta diminuari de salarii"

.

Rogozanu: Basescu reprezinta cu succes sexismul din societatea romaneasca / FOTO: Grup RC Imaginea 1/1

"In momentul in care te apuci sa te legi de infatisarea femeilor, te legi mitocaneste de infatisarea femeilor, sa ma ierte functia prezidentiala ca spun asta. Ce treaba are rujul si infatisarea cuiva cu ceea ce spune. E dreptul presedintelui sa isi exprime indoiala despre adevarurile pe care le rosteste sau nu le rosteste un ziarist, dar cand te apuci sa arunci asa cu lopata la gramada catre jurnaliste... In momentul in care a aruncat-o pe asta cu doamnele si domnisarele rujate, a dat un ocol prin toate redactiile, prin toate televiziunile", a spus Teodorescu.

Jurnalistul Costi Rogozanu il completeaza: "Ar fi mai util sa discutam un soi de sexism, mai mult sau mai putin latent, care pluteste in toata societatea romaneasca si presedintele il reprezinta cu succes. S-a luat acum numai de femei deoarece cu barbatii castiga alegerile. A acuzat jurnalisti de sex masculin cat am fost in campanie electorala. Acum a schimbat sexul. Sexul slab se ataca pentru relaxare, pentru o petarda, pentru putini nervi provocati in televiziuni. Ce mi se pare serios in toata gluma asta este ca Traian Basescu chiar reprezinta o voce puternica a noastra, a romanilor. Suntem foarte sexisti. Traim intr-o societate macho, foarte dura cu femeile, cu femeile care vor sa faca o cariera".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la BNR, ca romanii sunt mintiti zilnic, "domnisoare rujate, cu ochii cat cepele" spunand cum se reduc salariile si trebuie salvati "banisorii" oamenilor, seful statului precizand insa ca acestia sunt bani pe care Romania nu ii produce si nu ii poate plati.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Noi 2010 - 06:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37087&titlu=Rogozanu__Basescu_reprezinta_cu_succes_sexismul_din_societatea_romaneasca