Basescu, despre mita pentru Fatuloiu: Nu pune o eticheta frumoasa pe MAI [1]

Tentativa de mituire a secretarului de stat de la Interne Dan Valentin Fatuloiu creeaza o imagine defavorabila a MAI, considera presedintele Traian Basescu

.

Basescu, despre cazul lui Fatuloiu: Nu pune o eticheta frumoasa pe MAI / FOTO: evz.ro Imaginea 1/1

"Intamplarea nu pune o eticheta frumoasa pe Ministerul de Interne si nici macar pe domnul Fatuloiu. Am spus doar ca nu este o imagine frumoasa", a spus Basescu intr-o interventie telefonica la B1TV, informeaza Agerpres.

Intrebat daca este de acord cu gestul lui Fatuloiu, privind organizarea flagrantului delict, presedintele Basescu a raspuns: "E un singur cuvant: exclus'.

Patru persoane, intre care omul de afaceri Catalin Chelu, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile in dosarul mitei de la Ministerul de Interne.

Omul de afaceri Catalin Chelu i-a promis secretarului de stat Dan Fatuloiu 1 milion de euro, pentru a nu isi indeplini corespunzator indatoririle de serviciu, insa pe 12 noiembrie a modificat promisiunea si i-a oferit 50.000 de euro cash si foloase materiale de 270.000 de euro, informeaza DNA.

Potrivit unui comunicat remis duminica de DNA, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada august - 12 noiembrie, Catalin Chelu i-a promis secretarului de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Dan Valentin Fatuloiu, denuntator in cauza, suma de un milion de euro pentru ca acesta sa isi indeplineasca in mod necorespunzator indatoririle de serviciu ce decurg din punerea in aplicare a Planului National de Combatere a Evaziunii Fiscale, document fundamentat pe cooperarea inter-institutionala dintre MAI, Ministerul Public, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte institutii ale statului, si pentru a impiedica cercetarea in sistem integrat a cauzelor penale ce ii vizeaza pe sine, dar si pe Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, scopul final fiind solutionarea favorabila a respectivelor dosare penale.

Fiul chestorului Fatuloiu a povestit intr-un interviu ca initial i se prosusese spaga lui. ?Dupa ce i-am povestit tatalui meu despre ce vor Badea (Stefan, n.red.), Constatinescu (Gabriel, n.red.) si Chelu (Catalin, n.red.), eu am iesit din peisaj. Tata s-a ocupat de tot. Initial, mi s-a propus mie spaga, sa-mi fie oferita prin firma mea de amanet, sub forma unor contracte. Nu am acceptat acest lucru. Plus de asta, dupa ce am facut autodenunturile, adica imediat de la primirea ofertei lui Chelu, totul a fost stabilit ca la carte, pentru a vedea pana unde se ajunge. Iar tatal meu, in colaborare directa cu DNA-ul a regizat tot dosarul?, spune Alexandru Fatuloiu intr-un interviu pentru Atac la persoan.


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Noi 2010 - 05:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37059&titlu=Basescu__despre_mita_pentru_Fatuloiu__Nu_pune_o_eticheta_frumoasa_pe_MAI