PNL acuza PDL de “coruperea politica” a parlamentarilor Opozitiei

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu, i-a trimis, recent, o scrisoare presedintelui Comisiei Europene (CE), José Manuel Durao Barroso, in care ii semnaleaza “grave derapaje de la regulile de baza ale democratiei care au loc in Parlamentul Romaniei”

. “In urma cu doua luni, cu ocazia votului final pentru proiectul de lege al Guvernului privind reforma sistemului public de pensii, Presedinta Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase, a fraudat votul sustinand ca legea a fost adoptata, desi nu era intrunit cvorumul necesar. Respectiv, doamna Roberta Anastase a anuntat ca legea a fost adoptata cu 170 de voturi, desi camerele video au aratat ca in sala se aflau aproximativ 80 de parlamentari in momentul votului”, se arata in scrisoare.
Tariceanu ii mai spune lui Barroso ca opozitia a cerut in mai multe randuri demisia Robertei Anastase pe care o califica drept o persoana “compromisa moral”. Deputatul PNL mai sustine, in scrisoarea transmisa presedintelui CE si remisa presei, ca democrat-liberalii au incalcat “principiile de baza ale democratiei reprezentative” construindu-si o majoritate “prin coruperea politica” a unor parlamentari ai Opozitiei.


Publicat de : ---
Data publicãrii: 19 Noi 2010 - 06:00
 

Link ºtire