Traian Basescu nu-l mai suporta pe Emil Boc [1]

Presedintele Romaniei pare ca si-a pierdut rabdarea in ceea ce-l priveste pe primul ministru, Emil Boc, si nu se fereste sa arate acest lucru in public

. Prezent, ieri, la Summitul Dunarii, Traian Basescu l-a tratat cu raceala pe premier si i-a vorbit mai mult printre dinti.

Gestul presedintelui a fost repede sesizat de cei prezenti, in momentul in care acesta a fost nevoit sa dea noroc cu Emil Boc, care avea rolul de a intampina oficialii prezenti la eveniment. Dupa gestul protocolar, premierul a incercat sa faca o gluma, insa Basescu si-a intors imediat privirea de la el si i-a zambit cordial lui Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, aflat in imediata sa apropiere. Situatia de ieri seamana izbitor cu un alt moment memorabil, cel in care acelasi Traian Basescu rupea orice legatura cu Calin Popescu Tariceanu in martie 2008, in timpul predarii Automobile Craiova catre Ford. Si atunci, presedintele s-a comportat strict protocolar cu premierul aliantei DA si a lasat sa se inteleaga ca orice reconciliere intre palate este imposibila.

Basescu a avut succes cu Summitul Dunarii

Desfasurat ieri la Parlament, sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, Summitul Dunarii a reconfirmat interesul si sprijinul politic pe care statele riverane marelui fluviu il acorda strategiei pe care UE o pregateste pentru aceasta regiune. La summit au fost reprezentate toate cele 14 tari strabatute de Dunare, plus delegatiile landurilor riverane din Austria si Germania si trimisii institutiilor europene. Oaspete de marca a fost presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. In debut, delegatii au participat la vernisajul unei expozitii filatelice tematice, iar lucrarile propriu-zise au fost deschise de Traian Basescu.

Barroso multumeste Romaniei

Interesul statelor riverane il reprezinta promovarea unei cooperari interregionale, menita sa duca la dezvoltarea infrastructurilor de transport si energetica, la stimularea cresterii economice si la progres social. Pentru ca scopul sa poata fi atins, este necesara mentinerea ?interesului constant si al implicarii statelor din regiune? ? a declarat din start Traian Basescu. Marinar la baza, Traian Basescu a decretat sectorul de transport naval drept ?cea mai importanta dimensiune economica a Dunarii?. Considerand noua strategie dunareana ca pe o imensa oportunitate deschisa in regiune, Jose Manuel Barroso a multumit public Romaniei pentru initiativa sa. In plus, oficialul european a salutat perspectiva accelerarii ?procesului de depasire a asperitatilor regionale? si a ?avantajelor integrarii?.

Indeplinim criteriile, aderam la spatiul Schengen

?In masura in care toate criteriile sunt indeplinite, nu exista nicio legatura din punct de vedere legal in aderarea (Romaniei) la spatiul Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie? ? a precizat Jose Manuel Barroso, legat de posibila schimbare a pozitiei CE fata de sustinerea aderarii noastre la Schengen. n

Delegatii, ospatati cu sarmale

Premierul Emil Boc a oferit, ieri, un dejun participantilor la summit. Cateringul a fost asigurat de restaurantul Triumf, iar meniul a constat dintr-o gustare rece specific romaneasca (toba, lebar, pate de ficat), terina de salau pe lamaie, icre de crap pe lamaie cu garnitura de rosii cherry si rucola. Au urmat traditionalele sarmale in foi de vita (din piept de pui) si, ca fel principal, o rulada cu legume si pui.

ANA-MARIA LUDATSER/SIMONA BADULESCU


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Noi 2010 - 05:43
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36970&titlu=Traian_Basescu_nu_l_mai_suporta_pe_Emil_Boc