Tariceanu: Decizia CC dovedeste ca opozitia a avut o abordare corecta si justa [1]

Tariceanu: Decizia CC dovedeste ca opozitia a avut o abordare corecta si justa

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca decizia CC privind neconstitutionalitatea angajarii raspunderii pe Legea educatiei dovedeste ca "opozitia a avut o abordare corecta si justa"

.

"Salut decizia Curtii Constitutiinale, care, în fata sesizarii pe care am facut-o, de neconstitutionalitate a asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei nationale, a declarat neconstitutionala angajarea raspunderii. In acest fel, opozitia dovedeste ca a avut o abordare corecta si justa din punct de vedere politic, dar si strict legal, pentru ca, Curtea Constitutionala este chemata sa analizeze nu politic, dar din punct de vedere legal, am avut dreptate", a spus Tariceanu.

El a apreciat ca prin aceasta hotarare se dovedeste faptul ca "marele profesor de drept constitutional care este premierul nu cunoaste elementele de baza ale Constitutiei si se angajeaza pe un drum total gresit".

Potrivit deputatului liberal, faptul ca legea va fi în continuare supusa dezbaterilor parlamentare va permite îmbunatatirea proiectului legislativ.

"Este o palma pe obrazul Guvernului, care dovedeste incompetenta si incapacitatea actualilor guvernanti", a mai spus Tariceanu, referitor la decizia CC.

Intrebat care va fi urmatorul pas, Tariceanu a explicat ca în continuare proiectul de lege a educatiei va fi dezbatut în Senat, iar la final va fi supus adoptarii cu modificarile pe care Legislativul le-a apreciat ca fiind necesare.

"Pasul urmator este continuarea dezbaterilor în Senat si, în final, aprobarea legii cu modificarile pe care Parlamentul le va considera necesare", a spus Tariceanu.

Curtea Constitutionala a constatat, miercuri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala între Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a înaintat Curtii Constitutionale (CC) o sesizare referitoare la Legea educatiei, reclamand un conflict juridic de natura constitutionala cu Guvernul.

Geoana afirma ca acest conflict a fost initiat în momentul în care Guvernul a decis sa retraga din Senat proiectul Legii educatiei si sa îsi angajeze raspunderea în Parlament pentru adoptarea acesteia. "Guvernul Boc, într-o incarnatiune anterioara a sa, a facut un lucru similar în 2009, si dupa un an de zile încearca acelasi lucru", adauga el, precizand ca angajarea raspunderii pe Legea educatiei a mai fost respinsa de CC anul trecut, cu motivatia ca angajarea raspunderii Guvernului nu poate fi folosita decat în cazuri exceptionale.

Liviu Dadacus, liviu.dadacus@mediafax.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Noi 2010 - 06:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36939&titlu=Tariceanu__Decizia_CC_dovedeste_ca_opozitia_a_avut_o_abordare_corecta_si_justa