Comisia de Munca din Senat a hotarat: barbatii se pensioneaza la 64 de ani, femeile la 60. Botis a parasit sedinta [1]

Comisia de Munca din Senat a hotarat: barbatii se pensioneaza la 64 de ani, femeile la 60

. Botis a parasit sedinta /// Foto Publimedia / Ovidiu Micsik

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a parasit, marti, sala de sedinta a Comisiei pentru munca din Senat, dupa ce membrii acesteia au adoptat un amendament al PSD care stabileste varsta standard de pensionare de 64 de ani pentru barbati si de 60 de ani pentru femei. Membrii comisiei au adoptat, marti, un amendament propus de grupul PSD cu ocazia dezbaterii cererii de reexaminare a Legii pensiilor transmisa Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu.

Amendamentul grupului PSD a întrunit 6 voturi "pentru", 3 voturi "împotriva" si o abtinere. Anterior, membrii Comisiei pentru munca din Senat au respins un amendament al senatorului PSD Toni Grebla care propunea ca varsta de pensionare la femei sa fie 63 de ani si de 65 la barbati, propunere similara cu aceea facuta de catre seful statului. Propunerea senatorului PSD a întrunit 3 voturi "pentru", 5 voturi "împotriva" si o abtinere.

Imediat dupa votul prin care varsta standard de pensionare a fost stabilita la 64 de ani pentru barbati si la 60 de ani pentru femei, ministrul Muncii, Ioan Botis, a parasit sala de sedinta. El a declarat ca nu este de acord cu amendamentul adoptat de senatori si ca a parasit sala deoarece, din punctul sau de vedere, membrii Comisiei nu trebuie sa discute si alte articole decat cele vizate în cererea de reexaminare. (Mediafax, Eliana Radulescu, eliana@mediafax.ro)


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Oct 2010 - 06:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36891&titlu=Comisia_de_Munca_din_Senat_a_hotarat__barbatii_se_pensioneaza_la_64_de_ani__femeile_la_60__Botis_a_parasit_sedinta