Boc a asigurat Fondul ca va rezolva problemele iscate de cele doua legi votate de catre deputati [1]

Premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) ca situatia generata de proiectele adoptate de catre deputati, privind TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2

.000 lei, va fi rezolvata rapid, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax [2].

Boc a avut aseara o intalnire informala cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

"Cele doua legi adoptate de catre Camera Deputatilor au reprezentat, inevitabil, un subiect de discutie, iar premierul a asigurat ca situatia va fi rezolvata rapid", au aratat sursele citate.

Cu putin inainte de intalnirea cu premierul, seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca problema legata de TVA de 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei trebuie rezolvata pana la 1 noiembrie, data incheierii evaluarii FMI in Romania.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.
Guvernul considera ca cele doua propuneri legislative nu sunt in concordanta cu Strategia fiscala transmisa deja Legislativului si asteapta finalizarea procedurii in cazul acestor proiecte, pentru a stabili daca trebuie sa intervina.

 

Publicat de : ---
Data publicării: 25 Oct 2010 - 05:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36868&titlu=Boc_a_asigurat_Fondul_ca_va_rezolva_problemele_iscate_de_cele_doua_legi_votate_de_catre_deputati
  [2] http://www.mediafax.ro/