Amendamentele la Legea Educatiei, discutate in week-end

Membrii Cabinetului Boc se vor reuni, in acest week-end, cel mai probabil duminica, in sedinta de Guvern, pentru a discuta amendamentele depuse la proiectul Legii Educatiei, au precizat pentru Agerpres surse guvernamentale

. Ulterior, vicepresedintele executiv al UDMR, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a confirmat informatia, aratand ca urmeaza ca Executivul sa primeasca amendamente si sa le analizeze duminica si, daca va fi nevoie, si marti. Intrebat daca Executivul ar putea sa ia in analiza in primul rand amendamentele admise de Comisia de invatamant din Senat, Borbely a raspuns negativ. “Guvernul asteapta amendamente de la toti parlamentarii si le analizeaza. Vor fi analizate duminica si marti, pentru ca, probabil, vor fi multe amendamente”, a mentionat Borbely. De mentionat ca Executivul isi va asuma raspunderea pe Legea Educatiei Nationale pe 28 octombrie, dupa cum au decis Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.
Cu o zi inainte de asumarea raspunderii in Parlament, va fi dezbatuta in plen motiunea de cenzura depusa de PSD+PC si PNL. Guvernul a decis, in sedinta de martea trecuta, asumarea raspunderii in Parlament pe legea Educatiei. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va sesiza Curtea Constitutionala pentru un conflict al Legislativului cu Guvernul in cazul legii Educatiei Nationale. El s-a aratat convins ca aceasta va fi solutionata de judecatorii Curtii Constitutionale in timp scurt, inainte de data de 28 octombrie cand Guvernul ar trebui sa-si angajeze raspunderea pe proiectul de lege.
Publicat de : ---
Data publicării: 22 Oct 2010 - 06:14
 

Link știre