Liderul deputatilor PDL, tot mai contestat in partid

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat ieri pentru Agerpres ca, dupa motiunea de cenzura, grupul parlamentar democrat-liberal din Camera va analiza daca se impune schimbarea liderului Mircea Toader

. “Consider ca trebuie sa analizam, dar dupa motiune. Acum avem o presiune, dar, dupa votul de la motiune, vom analiza daca se impune schimbarea liderului de grup”, a precizat Sulfina Barbu. Pe de alta parte, deputatul democrat-liberal Catalin Obuf Buhaianu va solicita Partidului Democrat Liberal (PDL) schimbarea din functie a liderului grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.
Buhaianu a declarat ca neatentia manifestata de acesta in timpul dezbaterilor la proiectele de lege privind diminuarea taxei pe valoare adaugata la alimentele de baza si impozitarea pensiilor de peste 2.000 de lei a creat prejudicii de imagine partidului. “Omisiunea sa a facut ca, prin votul pe care l-am dat, sa ne cream o imagine destul de proasta in randul electoratului, care si asa era una destul de precara”, a afirmat Buhaianu. Deputatul Raluca Turcan si viceliderul grupului PDL Mihai Boldea au cerut inca de miercuri in mod deschis demisia lui Toader. “Din cauza lui Mircea Toader, tot grupul are de suferit. Scuzele lui nu ne mai incalzesc cu nimic”, a spus Boldea. Pe de alta parte, vicepresedintele PDL Sorin Fruzaverde a precizat ca votul privind scaderea TVA la principalele produse alimentare este primul lucru bun pe care legislativul il face pentru romani. In replica, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader a declarat, intr-o conferinta de presa, ca “nu-si propune” sa demisioneze din aceasta functie in urma votului privind reducerea TVA la alimentele de baza, precizand insa ca, daca va fi o analiza pertinenta a activitatii sale, nu se va “agata” de acest post pe care-l detine la grupul parlamentar.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Oct 2010 - 06:08
 

Link ştire