DER SPIEGEL: BASESCU A FOST ACUZAT DE IMPLICARE IN VANZAREA FLOTEI [1]

Cotroceniul a fost surprins de aparitia unui articol dintr-o prestigioasa revista germana. Dovada a venit pe Internet

In 20 aprilie, o stire Mediafax, citand un fragment din Revista Presei realizata de "Deutsche Welle", anunta ca in numarul din acea saptamana al prestigioasei publicatii "Der Spiegel" aparea o radiografie a societatii romanesti. Cel mai criticat aspect privea coruptia din tara noastra. In finalul comentariului agentiei germane se spunea: "In fine, revista nu uita sa aminteasca si de acuzatiile de coruptie care planeaza asupra Dosarului «Flota» si asupra presedintelui Traian Basescu". Surse prezidentiale au fost surprinse de existenta, in paginile revistei, a unor acuzatii de coruptie la adresa presedintelui.

Ieri, a fost pusa pe Internet editia on-line pe care germanii o puteau citi inca din 18 aprilie. Articolul intitulat: "Cat de pregatite sunt Romania si Bulgaria pentru aderare la Uniunea Europeana" face referire la scandalul legat de implicarea lui Traian Basescu in "Afacerea Flota".

In articol, se arata ca "pana si noul presedinte Basescu, persoana careia ii place sa se prezinte drept o figura curata, la Bruxelles, nu este de neatins pentru critici. In anii ’90, a fost acuzat de implicare in vanzarea dubioasa a flotei comerciale romanesti, o afacere care a costat patrimoniul Romaniei aproximativ 3.000 de milioane de dolari. Pe langa Basescu, persoana care se considera nevinovata, sunt cercetati 80 de suspecti. Daca vor fi gasiti vinovati, ei vor fi pusi sub acuzare de abuz in serviciu, spalare de bani, fals si delapidare".
Publicat de : ---
Data publicării: 26 Apr 2005 - 07:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3666&titlu=DER_SPIEGEL__BASESCU_A_FOST_ACUZAT_DE_IMPLICARE_IN_VANZAREA_FLOTEI