Ponta: Depunem doua motiuni simple, pe Agricultura si pe Sanatate, votam orice motiune simpla a PNL [1]

PSD stabileste calendarul motiunii de cenzura prin care vrea sa darame Guvernul Boc si stabileste conditiile în care ar fi posibil sa intre la guvernare

UPDATE: Ponta: Depunem doua motiuni simple, pe Agricultura si pe Sanatate, votam orice motiune simpla a PNL Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca formatiunea sa începe sesiunea ordinara parlamentara prin depunerea a doua motiuni simple si ca va vota orice motiune simpla initiata de PNL

.

"Avem un obiectiv foarte clar: opozitie totala la regimul Basescu-Boc, motiune de cenzura pentru demiterea Guvernului Boc si orice alta actinune care tine de noi ca parlamentari, care tine de noi, ca partid, pentru a scoate Romania din criza", a spus Ponta. El a mentionat ca PSD va începe sesiunea parlamentara cu doua motiuni simple. "Vom începe sesiunea parlamentara, chiar de saptamana viitoare, cu doua motiuni simple, una pe Agricutura, motiunea PSD-PC, la Camera,si, la Senat, pe Sanatate. De asemenea, vom vota orice motiune simpla pe care grupul liberal eventual o va initia", a spus Ponta.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD s-a reunit luni dupa-amiaza pentru a stabili calendarul depunerii motiunii de cenzura împotriva guvernului Boc si conditiile în care formatiunea social-democrata ar putea sa intre la guvernare, daca va fi cazul.

Potrivit Mediafax, CExN al PSD urmeaza sa decida daca motiunea de cenzura anuntata de social-democrati va fi depusa în Parlament înainte sau dupa Consiliul National din 16 octombrie, cand PSD va lansa si programul de guvernare.

Mai multi lideri ai partidului s-au exprimat, în ultimele doua saptamani, pentru initierea motiunii dupa Consiliul National, pentru a putea lansa în dezbaterea publica si o contraoferta guvernamentala.

Pe de alta parte, unii membri ai CExN urmeaza sa ridice problema clarificarii conditiilor în care PSD poate intra la guvernare, fie chiar si pentru o perioada de sase luni, pana la organizarea de alegeri anticipate.

Conditiile în care PSD ar putea intra într-un guvern care sa organizeze alegerile anticipate nu au fost, însa, clarificate oficial, la nivel declarativ unii lideri ai PSD opinand ca social-democratii ar trebui sa îsi asume singuri prerogativele unui asa-zis "Guvern de sacrificiu", altii optand pentru o guvernare alaturi de liberali.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2010 - 06:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36511&titlu=Ponta__Depunem_doua_motiuni_simple__pe_Agricultura_si_pe_Sanatate__votam_orice_motiune_simpla_a_PNL