Colaborarea PSD - PNL, praf in ochii electoratului [1]

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car

. Nu este cazul opozitiei pesedisto-peneliste, care a irosit ragazul oferit de vacanta de vara, neizbutind sa prezinte nici acum macar o alternativa viabila la actualul Guvern. In schimb, PNL si PSD se otinjesc virtos sub centura ori de cite ori pot.

Hrebenciuc: Antonescu – politician naiv si de perspectiva

Si pot des, dovada apetitul demonstrat de Crin Antonescu in tavalirea lui Victor Ponta sau, mai nou, ?caderea pe ginduri? a lui Viorel Hrebenciuc atunci cind vine vorba despre viitoarele demersuri comune, versus PDL. Fosta eminenta cenusie social-democrata si-a prezentat, ieri, dubiile in fata colegilor de partid: ?Crin Antonescu, nu-l vad un presedinte care sa conduca PNL in asemenea situatii. Sub el, colegi ai sai au negociat cu cei de la PDL. Este o realitate. Nu putea sa vina votul la Senat din neant. Acolo a fost o intelegere. Exista in fapt, chiar daca o neaga. Vehementa lui Antonescu e demna de o cauza mai buna, iar naivitatea domniei sale se vede. E in politica de 20 de ani si ramine un tinar politician de perspectiva?. Cum pesedistii discutau taman despre mandatarea liderului Ponta in vederea parafarii unei colaborari, parlamentare si locale, cu liberalii lui Antonescu, Hrebenciuc si-a avertizat colegii ca PNL este ?un partid balama mic, care va ramine mic? si care isi va incalca ?in momentele decisive? cuvintul (exemplu: agreement-ul post electoral ratat la alegerile din 2008). ?In sesiune extraordinara, pe legi importante, au spus una si au votat alta, fara sa ne spuna. E mult mai grav si va spun din experienta din viata parlamentara. Noi niciodata nu am votat altfel decit am spus. Sint semne care ma pun pe ginduri pentru activitatea viitoare? ? a conchis pesimist experimentatul Hrebenciuc.

Puterea, condamnata sa se autodarime

Daca asa stau lucrurile, nici motiunea de cenzura – principala strategie anti-Putere nu prea are sorti de izbinda. Ceea ce inseamna si ca Opozitia nu va deranja prea tare PDL (obligat la o adica sa-si debarce singur Guvernul, daca asta vrea), ci se va dedica trup, suflet si programe luptei pentru suprematia interna. Ponta sau Antonescu, PSD sau PNL, acestea vor fi dilemele marilor nostri politicieni care nu mai prididesc plingind de mila tarii. Tara care se va confrunta la rindul ei cu criza, somajul, iarna etc. Spre bucuria PSD si PNL, care se multumesc doar cu procentele aduse de buzunarele sleite si notele la intretinere. Pentru ca doar atita pot. Norocul lor ca Executivul condus de democratul Emil Boc se da si singur in stamba, alimentind astfel conturile electorale ale PSD si PNL.

Masurile anticriza, praf in ochii romanilor

Spre deosebire de PSD, care a aminat pina in octombrie prezentarea minunatei lui strategii economice, liberalii au pus pe site un fel de program. Repede retras, dar ma rog, se cheama ca a existat ceva. PNL a uitat insa ca timp de patru ani a cheltuit boiereste si a lasat vistieria tarii sleita, plus datorii de miliarde de euro. Asa ca acum, ?scirbit? de actuala guvernare, vine cu solutii ?miraculoase?. Obiectivele pe termen scurt, mediu si lung nu-i conving insa pe cunoscatori, cita vreme masurile concrete ori lipsesc, ori sint dependente de starea economiei mondiale. Ca liberalii viseaza frumos ne-o spun si ?Obiectivele pe termen mediu si lung (2013-2016)?. Respectiv ?stabilitate macroeconomica?, ?reluarea sustenabila a cresterii economice?, ?dublarea, practic, a PIB/locuitor (nominal) in 2016?. Previzionarea unor astfel de tinte pe timp de criza este o dovada de naivitate fara margini ori de mare prostie. Sau, pentru ca vorbim de politica si de promisiuni fara acoperire, este de fapt, doar praf in ochii prostilor…


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2010 - 06:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36510&titlu=Colaborarea_PSD___PNL__praf_in_ochii_electoratului