PSD inventeaza guvernul de serviciu [1]

In urma discutiilor purtate in mijlocul Dunarii, pesedistii au nascocit o noua formula de conducere: guvernul de serviciu

. Nu guvern din umbra (apanajul opozitiei de pe toate meridianele), nici unul in toata puterea cuvintului ? pentru ca la poarta acestuia sta de paza Traian Basescu, ci unul al carui principal scop sa fie separarea MAI de PDL. Si asta pentru a nu mai fi din nou ?furate? alegerile.

Nastase se impiedica tot de Basescu

Adrian Nastase confirma ca principalul obiectiv al PSD vizeaza nu neaparat implementarea unui program anticriza de exceptie, ci impiedicarea presedintelui Basescu de a-si mai pune un ?prieten? in fruntea Guvernului. ?Pentru acest lucru anticipatele vor fi importante, dar nu anticipate cu un ministru PDL la Interne? ? dezvaluie Nastase strategia pusa la cale pe hotelul plutitor. Pentru succesul planurilor pesediste, acelasi Nastase incita voalat si la marirea presiunii sociale, astfel incit Traian Basescu sa fie obligat sa reactioneze in modul dorit de PSD. Adica sa dea social-democratilor acces liber la Palatul Victoria. Constient ca seful statului nu sta nici el cu miinile in sin, presedintele CN al PSD recunoaste insa ca, deocamdata, pesedistii sint nevoiti sa se rezume doar la discutiii: ?Probabil ca si Traian Basescu are scenariile si formulele lui pe care va incerca sa le impuna?.

Ponta vrea responsabilitate largita

In ceea ce-l priveste, Victor Ponta anunta mai nou ca momentul initierii motiunii de cenzura va fi decis de CEx al PSD, considerind ca doar astfel sansele de succes vor fi maxime. Tinind insa cont de neplacuta experienta prin care a trecut (si trece) predecesorul sau in fruntea PSD, pare mai degraba ca Ponta nu e preocupat atit de sansele motiunii, cit de evitarea caderii intregii responsabilitati pe umerii sai de lider al partidului. O decizie luata in cadrul largit nu mai este imputabila doar unuia sau doi dintre sefi, ci tuturor la gramada, prin urmare Ponta si-a asigurat pielea.

Dragnea nu mai rabda-n opozitie

Fost pedist la baza, dar emigrat din PD de raul lui Traian Basescu, Liviu Dragnea nu se incurca in strategii si responsabilitati, ci viseaza deja la momentul imediat urmator adoptarii motiunii de cenzura. Moment in care ?PSD trebuie sa ia guvernarea? – a decretat Dragnea, contrar parerii insistent repetate de liderul en-titre Victor Ponta: PSD va veni la guvernare doar dupa alegeri. ?Un guvern de serviciu numit de Traian Basescu inseamna sa fure din nou alegerile? – a anulat secretarul general al PSD si strategia pusa la cale de Adrian Nastase. Intrebat cum se justifica radicala schimbare de macaz politic, Liviu Dragnea a sustinut ca pesedistilor ?a inceput sa le fie frica de ceea ce poate sa faca guvernul Boc in organizarea alegerilor?, asadar sint gata sa se inhame la putere cit de repede se poate.

Viorel, dragostea mea!

Mircea Geoana nu si-a pierdut numai sonorul (ii este interzis sa comenteze despre partid timp de sase luni), ci si locul la prezidiul BPN. De unde statea, pina la ?discutia cu caracter pedagogic? de lunea trecuta, de-a dreapta secretarului general Liviu Dragnea, Geoana a fost surprins, ieri, asezat mai la coada mesei, intre Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc. Explicatia fostului lider: vrea sa stea linga Hrebenciuc ?din simpatie? pentru acesta. Ramine de vazut unde se muta acum Hrebenciuc!

Negoita il perie pe Ponta

Facut deputat de Mircea Geoana, Robert Negoita demonstreaza ca e gata sa o rupa cu trecutul, in favoarea prezentului. ?Sintem dispusi sa ne asumam guvernarea si astazi, cu PSD singur la guvernare si cu prim-ministru de la PSD. Chiar voi propune, azi, Victor Ponta ? prim-ministru? ? isi perie acum Negoita noul sef.


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Aug 2010 - 05:43
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36477&titlu=PSD_inventeaza_guvernul_de_serviciu