Basescu: Inainte de a vorbi de subfinantarea sistemului sanitar, trebuie sa vorbim de stoparea risipei [1]

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca, desi nu sustine ca sistemul de sanatate primeste suficiente fonduri, trebuie vazut de ce, in conditiile in care din 2001 incoace bugetul a crescut de patru ori, rezultatele nu se vad, el avertizand ca aceasta risipa trebuie "stopata"

. "Eu nu sustin ca sistemul sanitar romanesc este suficient finantat, dar inainte de a discuta de subfinantare, trebuie sa discutam despre stoparea risipei din sistemul sanitar, un sistem care in 2001 avea o finantare de un miliard de euro pe an, iar astazi are o finantare de peste patru miliarde de euro pe an. Ceva se intampla, daca din 2001 pana acum cresterea de patru ori a bugetului n-a avut nici un impact pe sistemul de sanatate. Si acest lucru trebuie sa il aflam intai", a declarat Basescu la Iasi, remarcand ca in aceste zile, in contextul tragediei din maternitatea Giulesti, se invoca drept cauza subfinantarea sistemului. Basescu a transmis apoi un avertisment Guvernului ca si-a asumat angajamentul de a implementa recomandarile din raportul comisiei prezidentiale de analiza a sistemului sanitar. "In acelasi timp insa, v-as aduce aminte ca sesizand deficientele sistemului sanitar din Romania, in 2007, am instituit o comisie prezidentiala de analiza a sistemului sanitar. Aceasta comisie, formata din specialisti de prima marime, a elaborat un Raport, niste concluzii si niste solutii. Ceea ce eu fac acum este sa reamintesc Guvernului ca la preluarea guvernarii, atat in 2008, cat si in 2009, am predat Guvernului Raportul legat de nevoia de modernizare a sistemului de sanatate", a conchis seful statului.
Publicat de : ---
Data publicării: 20 Aug 2010 - 05:53
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36463&titlu=Basescu__Inainte_de_a_vorbi_de_subfinantarea_sistemului_sanitar__trebuie_sa_vorbim_de_stoparea_risipei