PNL, decis sa treaca declaratiile de avere in forma initiala [1]

Dupa experienta avuta la Senat cu proiectul de modificare a declaratiilor de avere si de interese, liberalii par decisi sa nu riste un rezultat similar al votului si in Camera Deputatilor.

Delegatia Permanenta a PNL a mandatat grupul parlamentar din acest for legislativ sa sustina promovarea ordonantei in forma propusa de Guvern, fara sa opereze vreo modificare pe text. "Adoptarea legii privind noile declaratii de avere si de interese va inlatura suspiciunile din mediul politic extern si din presa internationala privind coruptia la nivel inalt din Romania. Aceasta lege va elimina modalitatile folosite in trecut de cei cu functii publice pentru a ascunde averile nejustificate sau stranse cu incalcarea legilor", se arata intr-o rezolutie adoptata de conducerea partidului. Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu s-a discutat sanctionarea liberalilor care s-au impotrivit Legii declararii averilor si ca nu sunt temeri ca senatorii PNL vor sa-si ascunda averile. "Cred, mai degraba, ca a fost vorba despre anumite ambiguitati de intelegere a declaratiilor de avere, asa cum am constatat si la nivelul Guvernului, la o prima lectura a acestora", a mai explicat Calin Popescu Tariceanu. In orice caz, el a subliniat ca persoanele care nu vor sa se supuna legii in cauza "sunt libere sa plece, sa treaca in sectorul privat".
Publicat de : Bogdan COSTACHE
Data publicării: 25 Apr 2005 - 11:54
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3641&titlu=PNL__decis_sa_treaca_declaratiile_de_avere_in_forma_initiala