Senatorul Voicu, incoltit de complici

Rechizitoriul prin care senatorul PSD Catalin Voicu a fost trimis in judecata scoate la iveala ca parlamentarul incerca prin orice mijloace sa obtina spagi, laudandu-se ca are relatii in politie, in justitie si in mediul politic

.

Audiat la DNA, omul de afaceri Costel Casuneanu - cel care l-ar fi mituit pe Voicu cu 200.000 de euro pentru a-i ?aranja" un dosar la instanta suprema - a declarat ca a fost intimidat de senator si ca i-a dat acestuia bani de teama ca parlamentarul ar putea ajunge ministru de Interne si ca, in cazul unui refuz, s-ar putea razbuna. Casuneanu a explicat anchetatorilor ca Voicu il presa mereu sa-i acorde ?imprumuturi".

taguri catalin voicu complici casuneanu psd dna

Mai citeste si:

Politistii lui Voicu se inghesuie la pensionareGeneralii politicianului?Arat ca Voicu mi-a inspirat frica la ideea ca o persoana ca el ar putea sa ajunga ministru de Interne, pentru ca ?te leaga imediat?, purtam aceasta idee in subconstientul meu", a declarat Casuneanu in fata magistratilor instantei supreme. Omul de afaceri a mai aratat ca in anturajul lui Voicu erau persoane foarte influente, printre care si seful Sectiei Civile de la Inalta Curte, Florin Costiniu, pe care l-a cunoscut la o petrecere data de senatorul PSD de ziua lui. De asemenea, Casuneanu a aratat ca parlamentarul i-a prezentat mai multi amici de-ai sai : ?generalul SIE Adrian Isac, generalul Ion Suceava, generalul Ionel Marin de la SRI, Ionel Georgescu, seful Directiei Generale Anticoruptie, si politicienii Marian Vanghelie, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc". Si Marius Locic - acuzat ca i-ar fi dat lui Voicu 30.000 de euro pentru a interveni intr-un dosar de inselaciune al omului de afaceri - a fost trimis si el in judecata.?Presiuni parlamentare" la Curtea SupremaLidia Barbulescu, presedintele interimar al Curtii Supreme de Justitie, a declarat la DNA, in calitate de martor, ca a aflat din zvonurile care circulau in institutie ?ca se vor face presiuni asupra completului de judecata prezidat de judecatorul Joita Preda (n.r. - care judeca procesul societatii PA&CO International) in legatura cu un dosar ramas in pronuntare", iar ?presiunile urmeaza sa vina din partea unor parlamentari". Lidia Barbulescu i-a spus Joitei Preda ca acest dosar este monitorizat si sa adopte solutia corecta. ?Nu-mi aduc aminte ce a mai zis, dar i-am spus ca am un asemenea dosar la judecarea caruia particip, fara a-i da alte amanunte, pentru ca dosarul urma sa fie inca studiat si sa-si urmeze cursul normal", a declarat Joita Preda.TertipHoria Bora, unul dintre avocatii lui Costel Casuneanu, i-a explicat clientului sau ca unele cauze ale lui au fost repuse pe rol intrucat asa prevedea legea si nicidecum datorita influentelor lui Catalin Voicu, asa cum se lauda senatorul pentru a mai obtine niste bani de la omul de afaceri.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mai 2010 - 05:42
 

Link știre