Oprescu vrea sa doteze cabinetele medicale scolare cu defibrilatoare [1]

Sorin Oprescu vrea sa aduca la zi cabinetele medicale scolare aflate la "nivelul anilor 1821"

. Cele din gradinite sunt primele pe lista Foto: Publimedia//Shutterstock

Suma minima pentru dotarea celor peste 550 de cabinete medicale din scolile bucurestene este de trei milioane de lei. Calculul îi apartine primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu care a precizat ca are acesti bani în bugetul municipalitatii însa Ministerul Sanatatii întarzie descentralizarea totala a retelei de medicina scolara. Deocamdata, Administratia Spitalelor, institutie subordonata municipalitatii, se ocupa doar de plata salariilor desi potrivit lui Oprescu în sarcina administratiei publice ar trebui sa cada si gestionarea resurselor umane, a fondurilor alocate de la buget, cartile de munca sau coordonarea unitara a activitatii medicale.

Primarul Capitalei a anuntat ca intentioneaza sa creeze în cadrul Administratiei Spitalelor un sistem de ambulanta scolara destinat cabinetelor medicale din scoli si sa cumpere defibrilatoare pentru unele unitati de învatamant. Oprescu a spus ca aceste defibrilatoare vor fi necesare pe timp de canicula pentru problemele de inima pe care le creaza caldura. Din statistica prezentata de primarul general reiese ca principalele boli prezente la copii nu sunt cele cardiace ci problemele cu vederea în 8.451 de cazuri, de obezitate în 1.794 de cazuri, astmul în 1.306 cazuri si probleme ale coloanei vertebrale în 2.626 de cazuri. In prezent, în scolile din Capitala, functioneaza 410 cabinete de medicina generala si 147 de cabinete stomatologice. Acestea au în total 880 de angajati din care 220 sunt medici.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Mai 2010 - 05:44
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35868&titlu=Oprescu_vrea_sa_doteze_cabinetele_medicale_scolare_cu_defibrilatoare